Poliţiştii locali i-au „ars” la buzunare pe taximetrişti

Luna trecută, un taximetrist a abandonat o bătrână în fața Clinicii ORL, pentru simpul motiv că femeia, externată de la Spitalul CFR, a confundat numele străzii cu numele pieței din zona unde locuia. Taximetristul s-a gândit să o abandoneze în fața unui spital, în loc să aibă puțină răbdare cu ea.

Într-o zi ploioasă, în stația de taxi din zona Hotelului Continental, cienții erau în așteptarea unui taximetru. Când acesta sosea, șoferul dădea prioritate celui care-i oferea mai mulți bani. Un bătrân sprijinit într-un baston, dar destul de vocal, a atras privirile tuturor persoanelor din jur, după ce nu și-a mai putut ține furia și a răbufnit la adresa taximetriștilor folosind injurii, pentru că, probabil, stătea prea apropae și nu oferea mai mult pentru a fi luat de o mașină.

Mai amintim, printre altele, și faptul că încă mai sunt dispeceri care întreabă clienții unde vor să ajungă cu taxiul, să știe dacă merită sau nu să trimită o mașină, dar și taximetriști care sosesc la comandă rapid doar dacă li se oferă banii pe tarif dublu.

Despre probleme cu taximetriștii a avut și Nicolae Robu, primarul Timișoarei, o discuție cu tinerii din oraș care s-au plâns că șoferii nu respectă prevederile legale în activitatea desfășurată. Polițiștii locali au decis să ia măsuri.

”Astfel, în urma controalelor efectuate în toate zonele Timișoarei au fost sancționați contravențional 38 conducători de taximetre cu amenzi de 14.460 lei pentru lipsa autorizației transport persoane, a verificării metrologice, a listei cu tarife, a ecusonului cu nume, fotografiei, neeliberarea bonului fiscal, părăsirea autovehiculului în stație, mașinilor neîngrijite, lipsa instrucțiunilor pentru sesizări și reclamații, consum de tutun în autovehicule, oprire sau staționare neregulamentară”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *