Şofer român de TIR, cercetat în Italia pentru un comentariu pe Facebook

Un șofer român de TIR, stabilit în Italia, este cercetat pentru ‘defăimare gravă’, după ce a lăsat un comentariu la o postare de pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Premieră pe scena Teatrului Maghiar

Gigel Crucianu, în vârstă de 43 de ani, este rezident într-o localitate de lângă Veneția și lucrează ca șofer de TIR.Povestea lui Gigel a început pe 14 decembrie 2019, atunci când a comentat la o știre postată pe pagina de Facebook ‘Occhio Sandonatese’, referitoare la un instrument de măsurare a vitezei folosit de polițiștii italieni.

‘Hoții fură noaptea, polițiștii fură ziua’, a scris șoferul român în comentariul de pe Facebook.

Astăzi, 4 ianuarie 2020, la trei săptămâni de la publicarea comentariului, românul a fost chemat la sediul Poliției Locale din San Dona di Piave (provincia Veneția) pentru a fi identificat și pentru a-i fi adus la cunoștință că va fi cercetat pentru defăimare gravă, notează rotalianul.com.

Românul a declarat că își va angajat un avocat și va contesta acuzația formulată de Poliția Locală.

Articolul 595 din Codul Penal din Italia prevede că:

„Oricine (…) comunicând cu mai multe persoane, ofensează reputația altei persoane, este pedepsit cu închisoare până la un an sau amendă până la 1.032 de euro.

Dacă ofensa constă în atribuirea unui fapt specific, pedeapsa este închisoare până la doi ani sau o amendă de până la 2.065 euro.

Dacă ofensa a fost făcută prin intermediul presei sau prin orice alt mijloc de publicitate sau print-un act public, pedeapsa este închisoare de la șase luni la trei ani sau o amendă de cel puțin 516 euro.

Dacă ofensa este îndreptată către un organ politic, administrativ sau judiciar, ori către o reprezentanță a acestuia sau către o autoritate stabilită într-un colegiu, sancțiunile sunt majorate”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Şofer român de TIR, cercetat în Italia pentru un comentariu pe Facebook

 1. In sfirsit…normalitate.
  Nu ca la noi in tara, unde toti injura pe toti, iar vinovatii mai abitir.
  In trafic e jungla, depasiri pe toate partile, schimbari de banda fara semnalizare, chiar la intimidare, ca te feresti tu de nesimtit !
  Iar nesimtirea a ajuns o calitate !
  Si sa nu spuna cineva ca se comporta asa fiindca nu avem autostrazi (in oras !!!!).
  Ca nu toti pleaca la drum lung-se invirt prin oras .
  Sa plateasca pentru fapta, asa cum merita.

 2. In cazul camioanelor nu poate fura cu radarul i ndiferent ca e fix sau mobil .tahograful inregistreaza si viteza si se la o adica se poate confrunta viteza inregistrata de radar si cea inregistrata de tahograf .pe A 22 Brennero-Modena te amendeaza pe baza tichetului scos din tahograf

Lasă un răspuns