Șofer român de TIR amendat cu 8000 de euro în Italia. Polițiștii i-au verificat tahograful

politia spaniola

Un şofer român de TIR a primit o amendă de nu mai puțin de 8000 de euro, în Italia, după ce a fost prins de radar cu 120 de km/h a relatat publicația italiană ecodibergamo.it.

Șoferul  a fost oprit în trafic, pe 20 martie, în cadrul unui control de rutină a poliţiştilor din localitatea italiană Brembate (provincia Bergamo).

Poliţiştii au verificat fişele aparatului tahograf folosit de şoferul român, aflat la volanul unui TIR înmatriculat în Spania, şi aşa au descoperit că românul a condus camionul chiar şi cu 120 de km/h. Agenţii au stabilit că şoferul român de TIR a încălcat restricţiile de viteză impuse pentru camioane.

În numai două zile, respectiv marţi şi miercuri, şoferul român a depăşit de şapte ori limita de viteză, de fiecare dată având peste 100 de km/h.

Românul a primit o amendă de 8000 de euro, iar după ce s-a sfătuit cu patronul firmei, pentru a evita sechestrul camionului, a decis să plătească amenda pe loc, a mai scris publicația italiană.

Pentru că a plătit amenda în 24 de ore,  poliţiştii i-au făcut o reducere de 30%, şoferul român de TIR plătind în total o amendă de 5384 de euro, prin transfer bancar.

 

radioresita.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *