Șofer de autobuz din Timișoara, bolnav de coronavirus. Ce posibilitate există ca el să fi transmis virusul călătorilor

sofer autobuz coronavirus

Alertă la Timișoara, după ce un șofer de autobuz a fost diagnosticat cu coronavirus. Vestea rea este că șoferul are coronavirus. Posibilitatea ca el să fi transmis maladia și celor care au călătorit în autobuzul condus de el scade pe zi ce trece, pentru că omul este în șomaj tehnic de la finalul lunii aprilie.

CITEȘTE ȘI: Ce schimbări a mai anunţat Ministerul Educaţiei. Toţi elevii trebuie să ştie asta

Șoferul, care a condus autobuze pe mai multe linii de transport în comun din oraș, a intrat în șomaj tehnic în 30 aprilie. La scurt timp după aceea s-a simțit rău și, pentru că prezenta simptome specifice coronavirusului, a fost testat. S-a descoperit că este bolnav de COVID -19. Imediat colegul său de tură a intrat în izolare la domiciliu, iar Direcția de Sănătate Publică Timiș a demarat o anchetă epidemiologică. Reprezentanții Societății de Transport Public din Timișoara spun că pericolul ca șoferul să fi transmis boala călătorilor este foarte mic.

Asta pentru că ușa de acces în autobuze din imediata apropiere a conducătorului auto este blocată. În plus, autobuzele sunt dezinfectate cu ultraviolete și cloramină la fiecare ieșire din tură. Conform unei decizii a Comitetului Local pentru Situații de Urgențe, călătorii trebuie să poarte mască de protecție în momentul în care se urcă în mijloacele de transport în comun. Totodată, șoferii poartă și ei masca de protecție.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns