Societatea Timișoara dezaprobă decizia Curții Constituționale privind desființarea IRR

justitie 4

„Societatea Timișoara a luat act de decizia Curții Constituționale din 24 martie 2021, prin care, cu unanimitate de voturi, s-a admis excepția de neconstituționalitate formulată de un număr de 33 de senatori aparținând Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat și s-a constatat că Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.91/2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 și Ordonanța de urgență a Guvernului nr.91/2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, sunt neconstituționale, în ansamblul lor.

CITEȘTE ȘI: Cele mai recente date referitoare la campania de vaccinare anti-coronavirus, în județul Timiș

Societatea Timișoara a constatat în repetate rânduri depășirea de către Curtea Constituțională a atribuțiilor sale și transformarea ei, după caz, fie în organ legislativ, fie în organ executiv.

Ceea ce se întâmplă astăzi este, însă, trist și hilar în același timp.

Se vădește, din nou, că România este condusă încă de o mână de oameni, care răspund politic la comenzile date de PSD și Ion Iliescu.

Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 va dispărea cu siguranță. Așa este moral să se întâmple. Parlamentul va vota o lege pentru desființarea lui.

Nu aceasta e marea problemă.

Problema extrem de gravă este comportamentul discreționar al Curții Constituționale, care îl apără cu  îndârjire pe Ion Iliescu.

Societatea Timișoara își exprimă revolta și dezgustul față de modul în care Curtea Constituțională sfidează  ordinea de drept din România.

Această instituție batjocorește memoria victimelor Revoluției din 1989, a celor căzuți după 22 decembrie, uciși în urma diversiunii menite să îl mențină la putere pe chiar președintele acestui institut, cu complicitatea întregii structuri care îl girează”,  se precizează într-un comunicat al Consiliului de Conducere al Societății Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Societatea Timișoara dezaprobă decizia Curții Constituționale privind desființarea IRR

  1.  „Emanatia”pretinsa a revolutiei din 89′ este constitutionala sau anticonstitutionala,cu acordul tatucului  Revolutiei,sau fara ?

Lasă un răspuns