Şocant! Murături cu soluție de dezghețare a drumurilor! Se găsesc în magazinele din România!

muraturi

Castraveţi din India, muraţi în România, cu soluţie de dezgheţare a drumurilor şi metabisulfit de potasiu, gogoşari cu acid citric, ardei capia copţi cu zaharină, sfeclă roşie cu arome sau pepene murat cu acid lactic, sunt doar câteva dintre diversele murături analizate de experții APC (Asociația Pro Consumatori), găsite pe rafturile magazinelor din România.

Angajații organizației de utilitate publică au analizat conţinutul a 52 de mărci de murături, ajungând la concluzia că cele mai multe dintre acestea conțin substanțe nocive pentru organismul uman. ”Metodele de conservare industriale sunt considerate acelea care presupun tehnică și resurse ce depășesc condiția bucătăriei unui menaj.

De regulă, sunt sigure împotriva riscurilor de intoxicare, dar nu se bucură de încrederea consumatorilor informați, care știu că multe din aceste metode implică și principiul adăugării substanțelor de protecție (aditivi), motiv pentru care sunt suspectate de riscuri pe termen lung”, atrag atenția specialiștii din cadrul APC.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Şocant! Murături cu soluție de dezghețare a drumurilor! Se găsesc în magazinele din România!

  1. S-a dat vreodata un buletin de analiza de la un laborator acreditat? Daca cineva afirma asemenea lucruri in mass media, trebuie sa vina sicu dovezi clare. Daca e adevarat, cineva trebuie sa infunde puscaria pentru multi ani.

Lasă un răspuns