Soarta unei comune din Timiş depinde de… Autostrada Vestului

Pischia

Este o comună la doar 21 de kilometri de Timișoara, adică la 32 de minute de mers cu mașina. Are asfalt, apă, canalizare, un centru medical și un altul de informare turistică, punct de lucru SMURD, fântână cu apă minerală, pădure, baltă, vise de dezvoltare rezidențială și mult aer curat.

Dar nici un loc de pe pământ, oricât de multe ar avea, tot nu le poate avea pe toate. De exemplu, nu are investitori, iar acest lucru o face să pară doar un perimetru bun de locuit sau de venit, de sâmbătă dimineață până dumnică după-amiază.

Dacă ar avea, cum începe să aibă vecina cu zece kilometri mai încolo, către Timișoara, Pișchiei – căci despre ea este vorba – i-ar surâde viitorul. Așa, pentru cei tineri și pentru maturii buni de muncă tot Timișoara pare a fi singura variantă.

Timişoara s-a umplut de „specialişti” în parcări – FOTO

Pe fir a intrat mai de dată recentă Giarmata, de care pomeneam înainte. Cum speranța este cea care ne face să mergem mai departe, la Pișchia ea se numește Autostrada Vestului.

Comuna aflându-se pe harta ei, tentația poate fi mare pentru cine caută un loc bun să ridice o fabrică, un depozit ori o zonă de servicii. Aceasta este, de fapt, provocarea anilor ce vor urma.

Problema de matematică pe care puţini o pot rezolva din prima încercare. Ce algoritm se ascunde în spatele ei?

Și poate că, odată realizată, o asemenea investiție, se va da semnalul de trezire și în proiectatele zone rezidențiale, rămase cam de mult timp în așteptare în urma crizei economice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns