Situație neobișnuită la Clinica ”Bega” din Timișoara

maternitate bega

Conducerea unității sanitare încearcă găsirea unui cadru legal pentru ca mamele copiilor născuți prematur să poată fi alături de micuți pe întreaga perioadă a spitalizării

La Maternitatea Bega din Timișoara, o parte dintre femeile aflate pe pat de spital se află în ilegalitate în unitatea sanitară.

Este vorba de femeile care au născut înainte de termen, destul de numeroase – fiind vorba, permanent, de un număr de până la zece persoane -, care sunt cazate pe perioade mai lungi de până la trei luni, deși figurează ca externate, pentru că motivul medical pentru care s-au prezentat la medic a fost rezolvat.

Totuși, aceste mame nu pot părăsi unitatea sanitară, lăsându-și pruncii abia născuți acolo. Ele doresc și trebuie, din punctul de vedere al medicilor, să fie alături de micuții lor care nu pot pleca din unitatea sanitară până nu sunt apți să trăiască pe cont propriu, fără căldura incubatorului ori susținerea oferită de aparate sau administrarea de tratamente specifice.

Lucrurile se rezolvă omenește, nu însă și legal. Situația femeilor care au născut prematur nu a fost luată în calcul la elaborarea ordinului Ministerului Sănătății, care face referire la prezența permanentă a unuia dintre părinți doar în cazul copiilor internați pe secțiile de pediatrie, nu și la cei de la compartimentele de neonatologie din cadrul maternităților.

”Ele nu sunt internate în prezent, însă li s-au dat paturi în saloane și primesc mâncare. Încerăm să le internăm, să găsim un cadru legal.

Vrem să le facem foi de mame însoțitoare, similare cu cele de la secțiile de pediatrie”, a precizat Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns