Situaţie fără precedent în învățământul timișean! Adevărul în cazul unui transfer fraudulos a ieșit la iveală după douăzeci de ani!

Dispoziția emisă de Inspectoratul Școlar Timiș în septembrie 1996 a fost desființată de Curtea de Apel Timișoara în 23 ianuarie 2015!

Douăzeci de ani. Cam atât i-a trebuit adevărului să iasă la suprafață într-un caz fără precedent petrecut în învățământul timișean.

Printr-o dispoziție emisă, în septembrie 1996, de Inspectoratul Școlar al Județului Timiș (IȘJT), profesoara de matematică Ana Buzărnescu a fost transferată de la Școala cu clasele I-VIII din satul timișean Urseni la Școala cu clasele I-VIII nr. 22 din Timișoara, instituție care a fuzionat în anul 2011 cu prestigiosul liceu “Grigore Moisil”.

Ei bine, dispoziția cu pricina a fost desființată (vom vedea în continuare de ce), printr-o hotărâre irevocabilă pronunțată, la începutul acestui an, în 23 ianuarie 2015, de un complet de judecată al Curții de Apel Timișoara!

Ca atare, ca efect al deciziei instanței menționate, profesoara Ana Buzărnescu – care, în perioada septembrie 2006 – noiembrie 2010, a ocupat chiar și postul de director al Școlii nr. 22 – ar urma, cel puțin teoretic, să se întoarcă acolo de unde a fost transferată în urmă cu 20 de ani, la școala din Urseni! Dar să nu anticipăm și să ne întoarcem la punctul de plecare…

Cum s-au petrecut lucrurile aflaţi din ziarul „Renaşterea bănăţeană” de joi, 22 octombrie.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

7 thoughts on “Situaţie fără precedent în învățământul timișean! Adevărul în cazul unui transfer fraudulos a ieșit la iveală după douăzeci de ani!

  1. Pai de ce nu este data cu totul afara din invatamant??? Ce se intampla cu cei care au aprobat atunci titularizarea si transferul? Ce sanctiuni primesc cei din Inspectoratul Scolar care au girat un fals?

  2. Nu ma mira nimic din ce am citit!!! Prestigiosul liceu Grigore Moisil :)) ce gluma buna…La majoritatea scolilor/liceelor din Timișoara a mai ramas doar renumele ca restul „3 coceni și restul paie”.

    1. Cred ca nu trebui sa exageram si sa ne adresam atat de urat la adresa copiilor care invata in acea scoala pt ca acolo sunt copii care muncesc si e urat sa punem asemenea etichete.

  3. Elevii muncesc foarte mult dar profesorii sunt neseriosi…din pacate peste tot sunt situatii similare, politicul nu isi are locul in institutiile de invatamant si alte activitati dar politicienii trebuie sa aiba puterea de rahat.

  4. Sa se sesizeze DNA si sa verifice toate titularizarile…..e plin de ele trucate si aranjate. Care e pozitia ISJ in acest caz? Au dat-o afara sau se fac ca ploua?

  5. Buzarnescu e bine merși prof. La Moisil. Aici ca ieși la pensie căci are pile mari care acoperă ilegalitățile. Așa ca o hotărâre judecătorească definitiva nu contează. .

Lasă un răspuns