Situație de criză la Timișoara? Testele unor nou născuți, pozitive pentru coronavirus

bebelusi 3

Testele a  10 nou născuți, care au venit pe lume la Maternitatea Odobescu, au ieșit pozitive pentru coronavirus. Pentru că mamele au rezultat negativ, testele vor fi repetate.

CITEȘTE ȘI: Profită de epidemie și vând produse de protecție la negru: 22.000 de mănuși de unică folosiță, confiscate în Timișoara

La Maternitatea Odobescu din Timișoara, testele mai multor nou născuți au ieșit pozitive pentru coronavirus. Unii dintre bebeluși sunt încă internați, alții au ajuns acasă, în familie. Conform directorului Maternității Bega, acolo unde se internează gravidele și nou născuții confirmați cu COVID 19: „Nou născuții au fost testați la Maternitatea Odobescu, au fost depistați pozitiv, astăzi au venit rezultatele și, având în vedere numărul de cazuri și că toți au venit în aceeași perioadă, s-a hotărât ca să se repete toate testele, la toți nou născuții și, în funcție de rezultatul celui să se ia decizia finalp, adică dacă rezultatul va confirma pozitivitatea tesutlui vor fi transferați la Maternitatea Bega, în caz contrar vor ramane în continuare cu mamele și cu familiile lor”, a precizat medicul Marius Craina.

Conform unei precizări a Ministrului Sănățății:

„Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timișoara să demareze de urgență o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou născuți depistați pozitiv la COVID 19.

Din primele informații , la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți în data de 01 aprilie 2020.
Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie 2020.
Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou născuți pozitiv la COVID-19. Menționăm că testele mamelor acestor nou născuți sunt negative.

Un număr de 9 mame împreună cu nou născuții lor au fost externate deja, in perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă.

Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor.”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.