Situație critică, se așteaptă noi inundații în Timiș. Vin ajutoare din județele din sud

3 6

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților și autorităților locale, IGSU a dispus suplimentarea personalului și a tehnicii de intervenție vestul țării,  în județele Caraș-Severin și Timiș.

CITEȘTE ȘI: Trenuri de călători spre și dinspre Timișoara, blocate de inundații

Măsura a fost stabilită, în contextul valabilității, în vestul țării, a avertizărilor hidrologice COD ROȘU de inundații pe râurile din bazinele hidrografice Bega, Timiş şi Caraş.

Cele 19 motopompe de mică și mare capacitate (13 trimise în sprijin în Caraș-Severin și 6 în Timiș) sunt mobilizate din judeţele Dolj, Mehedinți, Teleorman și Olt, în care nu se înregistrează situaţii de urgenţă grave cauzate de vremea nefavorabilă.

Acestea vor începe deplasarea spre Caraș-Severin și Timiș în cel mai scurt timp, iar tehnica dislocată va rămâne în sprijinul autorităţilor până la revenirea la starea de normalitate.

Acest tip de mijloace tehnice este frecvent utilizat pentru evacuarea apei acumulate în urma averselor torențiale, viiturilor și inundațiilor.

Recomandăm populației din zonele vizate de inundații să evite deplasările și să ia măsurile de autoprotecție în perioada de valabilitate a avertizării hidrologice.

Pentru evitarea situațiilor în care viața poate fi pusă în pericol, cetățenii trebuie să respecte următoarele recomandări:
• Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul
• Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată
• În cazul în care sunteți surprinși de viitură urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare
• Dacă este necesară evacuarea, deplasaţi-vă imediat spre o zonă înaltă din apropiere, precizată de autorităţi!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns