Situație ABUZIVĂ la unele „multinaționale” din vestul ţării

cablaje auto

Mii de muncitori din zonele industriale, îndeosebi din judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin, angajați pe posturi de confecționeri de cablaje auto, sunt afectați de posibilitatea dublei încadrări în muncă.

În nomenclatorul ocupațiilor din România, la grupa majoră 9 – Muncitori necalificați, sunt definite mai multe subgrupe, aceștia putând lucra în multe domenii: metalurgie, agricultură, confecții, construcții, demolare clădiri, întreținere drumuri, silvicultură, ambalare produse solide/nesolide. Pe de altă parte, statul a venit în sprijinul angajatorilor, stimulându-i financiar să angajeze persoane care se încadrează în anumite categorii sociale. Aceștia sunt, într-o proporție destul de mare, muncitori necalificați, neavând acces la studii avansate.

Este motivul pentru care ministrului Muncii, Dragoș Pâslaru, i s-a cerut să completeze și să modifice nomenclatorul ocupațiilor din România pentru a sprijini atât angajatorii, cât și angajații din domeniul instalațiilor electrice, dar și pentru a clarifica o situație abuzivă în ceea ce privește încadrarea confecționerilor de cablaje auto.

Sursa: newsar.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Situație ABUZIVĂ la unele „multinaționale” din vestul ţării

  1. Si cei care au calificari nu sunt luati in calcul ca baga ca saraci operatori si ei au functie de inginer de aceea sunt necalificati ca coruptia si nepotismul sunt in floare

Lasă un răspuns