Situația locului vacant din CJT rămâne incertă

plen cjt

La sfârșitul lunii aprilie a acestui an, consilierul județean Sorin Cociobea a fost exclus din CJT. Votat inițial pe listele fostului PDL, astăzi PNL, Cociobea a trecut, în urma apariției Ordonanței 55, la PSD. În luna martie 2015, alesul a renunțat și la PSD.

De atunci încoace, Consiliul Județean Timiș funcționează cu un om (adică un vot) în minus, atâta doar că nu se știe pentru cine. PNL susține că locul i s-ar cuvenit, de drept, lui Balint Petrescu, cel aflat pe lista inițială de candidați imediat după Sorin Cociobea.

În același timp, PSD consideră că, din moment ce a pierdut un om în consiliu, ar trebui să fie admis unul din același partid, adică Filip Stancu (următoarea pe listă, Virginia Popescu, a renunțat la funcție).

PNL a încercat deja, la ședința din iunie, să-și impună omul în consiliu, dar nu a obținut decât 11 voturi. Conform conducerii CJT, răspunsul venit de la Autoritatea Electorală Permanentă nu a reușit să clarifice situația, astfel că lupta dintre putere și opoziție pentru un fotoliu de consilier județean se va ascuți în perioada următoare.

În plus, Sorin Cociobea are pe rolul instanței de contencios administrativ un proces cu CJT, ceea ce nu face decât să complice suplimentar problema.

sorin cociobea
filip stancu
balint petrescu


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *