Cimitirul Săracilor din Timişoara, în stare jalnică și năpădit de bălării

cimitirul saracilor

Aflat într-o stare de degradare tot mai accentuată de la un an la altul, Cimitirul Săracilor din Timișoara pare să fie nu aibă nici un fel de stăpân. Teoretic, aparține de primărie, dar, practic, la halul în care arată, nu se ocupă nimeni de el.

Intrarea de pe Strada Amurgului are o poartă de fier ruginită, pe jumătate deschisă. Înăuntru e plin de gunoaie, lăsate de persoane care și-au găsit acolo un loc de pierdut vremea.

Bălăriile sunt înalte cât un stat de om, iar printre plăcile de beton ale gardului se ițesc câteva ramuri încărcate de mure care dau în pârg. Partea dinspre Calea Sever Bocu nu arată nici ea mai bine. Un petic de alee betonată duce la monumentul dedicat eroilor revoluției. În rest, crucile nu se mai disting, deși există aproximativ o mie de morminte.

Doar în fundal se zărește fosta morgă, acum o dărăpănătură cu acoperișul găurit. Aici sunt înmormântate persoanele fără aparținători, câteva zeci în fiecare an. Anul trecut, viceprimarul Traian Stoia anunța că municipalitatea va redacta un caiet de sarcini pentru scoaterea la licitație a Cimitirului Săracilor, dar se pare că demersul s-a împotmolit, iar situația este așa cum se vede, adică din ce în ce mai rea.

Culmea este că acest cimitir se află pe una dintre arterele principale ale orașului și la doi pași de mall, un loc frecventat de mii de timișoreni.

cimitirul saracilor1


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *