Sistemul de alimentare cu apă va deveni funcțional într-o comună din Timiş

O comună din judeţul Timiş are sistem de alimentare cu apă și, în același timp, nu are, pentru că acesta încă nu este funcțional.

Stoian Sava, primarul comunei respective, Saravale, a declarat că investiția este realizată în proporție de 90 la sută, mai fiind de lucru la finalizarea stației de tratare a apei. Pe teritoriul comunei au fost amplasate 20 de cișmele stradale și 80 de hidranți, care așteaptă, de asemenea… apa.

Edilul spune că există șanse ca, în cursul acestui an, rețeaua să devină funcțională. Este însă de precizat că, pentru a beneficia de această utilitate gospodăriile, e nevoie să demareze o altă investiție. Este vorba de realizarea branșamentelor individuale.

Pentru acest obiectiv, primăria are aprobată o finanțare de trei milioane de lei din surse guvernamentale, prin lista a doua a Programului Național de Dezvoltare Locală. Investiția prevede branșarea la apă a 700 de gospodării.

Cât privește canalizarea, comuna Saravale este membră în Asociația de Dezvoltare Intracomunitară Apă-Canal Timiș și așteaptă să-i vină rândul la investiția cu bani europeni pe care o întreprinde operatorul regional Aquatim în mai multe localități timișene.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
claudiu ivan ortisoara 29 ianuarie 2018
Există șanse ca, în cursul acestui an, rețeaua să devină funcțională. Dupa 30 de ani de la revolutie taiem " pamblici" la cismele nefunctionale, la wc-uri din fundu curtii ,dar ne si crestem imunitatea si ne aranjam praguri pt furt,,, Noapte buna tara de asistati sociali si pensionari indoctrinati