Sisteme de supraveghere în căminele studenţeşti ale UVT

supraveghere UVT

Căminele Universităţii de Vest din Timişoara au fost dotate cu un sistem de supraveghere centralizat. Acesta îşi are sediul în căminul C13 şi monitorizează camerele video din cele şapte cămine ale UVT din campusul studenţesc.

În spaţiile universităţii sunt montate 88 de camere de supraveghere, care sunt amplasate la intrările din cămine, la fiecare etaj-cel puţin două. Căminele C15 şi C16, au şi câte două camere de exterior, pe fiecare clădire.

„Viața de student înseamnă mai mult decât activitatea de predare-învățare. Studenții au nevoie de condiții și siguranță atât în sălile de curs, cât și în spațiile locative. Sistemul de monitorizare centralizat este parte a unor măsuri de creștere a gradului de siguranță în cămine, dar și în zona perimetrală acestora.

Își petrec cea mai mare parte a zilei în aceste zone și considerăm absolut necesar ca studenții să se simtă în siguranță”, afirmă Marilen Pirtea, rectorul UVT.

În viitorul apropiat se doreşte suplimentarea numărului de camere de supraveghere cu încă 200, în cele zece cămine ale universităţii. Prin această investiție se dorește și o supraveghere mai largă a zonelor perimetrale, a bucătăriilor şi spălătoriilor, astfel încât să se realizeze detecția și identificarea oricărei încercări de pătrundere neautorizată în cămine.

Potențialul declanșării unei infracțiuni sau contravenții în perimetrul căminelor studențești este unul ridicat în contextul în care în jurul clădirilor se află alei pietonale intens circulate, restaurante şi cluburi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *