Sistem performant de verificare la PTF Moraviţa

abc gates

Un sistem performant destinat verificării documentelor, persoanelor şi autoturismelor se testează la Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa. Este vorba despre proiectul „FastPass – Fluxul de lucru şi funcţionalitatea porţilor automate de control la frontieră ABC Gates”, coordonat de specialişti din cadrul Institutului Tehnologic din Austria.

Scopul îl reprezintă testarea şi furnizarea unei soluţii, pe de o parte pentru a facilita procedurile de control la frontieră privind cetăţenii de bună-credinţă care tranzitează frontierele Uniunii Europene, iar pe de altă parte, de a moderniza, accelera şi îmbunătăţi gestionarea frontierelor externe, respectând în acelaşi timp aspectele legate de protecţia datelor şi a vieţii private.

Proiectul presupune utilizarea unui sistem automat la frontiera terestră, unic la nivelul Uniunii Europene, pentru verificarea documentelor de călătorie ale persoanelor şi autoturismelor, capturarea live a imaginii faciale, a celei din cipul electronic al paşaportului, verificarea imaginii faciale, identificarea şi recunoaşterea automată a numerelor de înmatriculare a autoturismelor şi verificarea acestora prin… interogarea unei baze de date.

Trebuie menţionat faptul că participarea călătorilor la aceste teste se va face pe bază de voluntariat. Datele personale vor fi stocate în baza de date a proiectului numai pe durata testelor, iar după obţinerea şi interpretarea rezultatelor acestea vor fi şterse.

Culegerea datelor de către poliţiştii de frontieră români se face numai în scopul unei analize calitative, cu stricta respectare a cerinţelor legale în materie, certificate de autorităţile naţionale pentru protecţia informaţiilor cu caracter personal.

În Punctul rutier de trecere a frontierei Moraviţa se vor regăsi materiale informative puse la dispoziţie de Consorţiul FastPass. Totodată, personalul Poliţiei Române de Frontieră va supraveghea procesul de testare a sistemului ABC Gates şi va putea furniza călătorilor clarificările necesare cu privire la scopul acestui proiect.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *