Marian Iancu se întoarce la Timișoara

Marian Iancu, fostul patron al Politehnicii Timișoara, eliberat condiționat

Pe 16 decembrie, Marian Iancu este așteptat la Tribunalul Timiș pentru a fi audiat în procesul penal privind alocarea unor sume importante de bani, de către administrația locală, echipei patronate de acesta în perioada 2008-2011.

Fostul finanțist a fost citat ca martor în dosarul în care 11 funcționari publici, printre care fostul primar Gheorghe Ciuhandu, fostul vice Adrian Orza și fostul secretar Ioan Cojocari, sunt acuzați de fapte de corupție.

Deși au legat săvârșirea infracțiunii de faptul că Marian Iancu ar fi folosit banii primiți pentru sprijinirea echipei de fotbal în mod ilegal, respectiv, pentru a acoperi datoriile pe care le avea societatea, procurorii DNA nu l-au trimis în judecată alături de ceilalți inculpați.

Aceștia însă, în apărarea lor, au solicitat audierea fostului patron al lui ”Poli”, sperând ca mărturia lui să evidențieze faptul că acordarea sprijinului financiar de către administrația locală a fost făcută cu bună- credință.

Marian Iancu se află în prezent în Penitenciarul Rahova, unde ispășește două pedepse de 12, respectiv, 14 ani de închisoare pentru săvârșirea unor infracțiuni de ordin economic, în dosarele ”Rafo” și ”Carom Onești”.

Completul de judecată al Tribunalului Timiș a trimis o dispoziție penitenciarului pentru aducerea sa ca martor în ”procesul Poli”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Marian Iancu se întoarce la Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *