Sindicatele din învățământ se opun reducerii drastice de personal

clasa

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” condamnă intenţia Ministerului Educaţiei de a diminua substanţial numărul de posturi de la nivelul învăţământului preuniversitar în anul şcolar 2018-2019.

Se va ajunge la o acutizare a lipsei de personal.

”Riscăm, de exemplu, ca şcolile să rămână fără personal de pază şi întreţinere, în condiţiile în care sunt multe unităţi de învăţământ la care paza este asigurată din banii daţi de părinţi, consideră sindicaliştii. Mai grav este că tăierile de posturi vor afecta şi procesul didactic, fiind afectate posturile dascălilor.

CITEŞTE ŞI: Demisie la vârf, de dragul soției

În plus, riscăm ca orele care se atribuiau până acum la plata cu ora la personalul didactic calificat să fie predate de necalificaţi sau să ne confruntăm cu imposibilitatea plăţii sumelor cuvenite cadrelor didactice pentru activitatea prestată în regim de plata cu ora.

Este grav că s-a ajuns în această situaţie în care, în loc să se majoreze costul standard per elev/preşcolar, ministerul de resort preferă să taie şi mai mult din cheltuieli, în condiţiile în care foarte multe unităţi de învăţământ nu au alocate la ora actuală fonduri pentru plata salariilor în trimestrul IV.

CITEŞTE ŞI: Accident cu români în Ungaria. Un copil şi o femeie au murit. Trei români sunt răniţi

Când toată lumea cere la unison creşterea calităţii actului educaţional, MEN vine şi ia măsuri care conduc la scăderea acesteia”, a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedintele FSE „SPIRU HARET“.

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „SPIRU HARET” solicită Ministerului Educaţiei Naţionale să se abţină de la orice măsură de diminuare a numărului de posturi, care este nu doar nejustificată, inoportună şi în contradicţie cu interesul învăţământului şi cu necesitatea asigurării unui act educaţional de calitate, dar şi ilegală.

FSE „SPIRU HARET“ avertizează pe această cale MEN că orice act administrativ cu caracter normativ prin care se va încerca să se diminueze numărul de posturi va fi contestat în justiţie.

La rândul lui, Virgil Popescu, liderul Sindicatului Independent al Învățământului Preuniversitar Timiș, a declarat:

”O diminuare a numărului de posturi în învățământul preuniversitar nu este deloc indicată. E adevărat, numărul de copii a scăzut. Media numărului de elevi dintr-o clasă aflată în mediul rural a ajuns la 17”.

”Totuși, a reduce o mie de posturi este foarte mult”, a atenționat Virgil Popescu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *