Sindicaliştii din învăţământ ameninţă cu boicotarea examenelor naţionale

protest invatamant

Sindicaliştii din educaţie intenţionează să boicoteze desfăşurarea examenelor naţionale, dacă neregulile din Legea salarizării nu vor fi rezolvate.

Membrii Federaţiei Sindicale „Spiru Haret” susţin că prin acest act normativ s-au creat discriminări în rândul angajaţilor, astfel că reîncadrarea personalului didactic, pe această lege, începând cu data de 1 iulie 2017, a dus la situaţii absurde prin care personalul didactic necalificat este mai bine plătit decât cel didactic calificat cu definitivat sau chiar grad didactic I.

„Dacă va avea loc boicotare a examenelor naţionale, vor fi purtate discuţii cu reprezentanţii părinţilor şi ai structurilor asociative ale elevilor, ne-am dori să fie o acţiune comună elevi-părinţi-profesori, nu vorbesc doar de nemulţumirile salariale… Sper însă că nu se va ajunge până acolo”, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicale „Spiru Haret”, Marius Nistor.

Examenele naţionale care ar putea fi blocate de salariaţii din învăţământ sunt programate în iunie, atât pentru absolvenţii clasei a VIII-a, cât şi pentru cei care vor termina 12 clase.

Foto: manager.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Sindicaliştii din învăţământ ameninţă cu boicotarea examenelor naţionale

  1. Din nou vorbim de salarii. Sunt intradevar o problema dar cum ramane cu bataia de joc la adresa profesorilor si in special a viitorilor profesori.
    in continuare in judet nu se gasesc locuri la materiile principale ca matematica sau romana desi multi pleaca din sistem. In ultimii ani am asistal la exodul multor profesori din alte zone ale tarii in Timisoara pentru ca la Timisoara inspectoratul nu lasa posturile libere ci aduce doar profesori pe pile de pe unde au directorii cumetrii.
    Cum e cu invatamantul care pune accent doar pe performanta (cativa copii olimpici) si restul „Dumnezeu cu mila”?
    Cum e cu evaluarea profesorilor pe criterii de „cat de gros e dosarul” si in care nu conteaza activitatea de la catedra?
    Cum e cu cei care strang puncte pe carti la care nici nu au vazut continutul (aici includ si directorii si inspectorii)?
    Cum e cu pastrarea posturilor de catre directori (ani sau zeci de ani)? Asa ceva nu exista in sectorul privat. Odata ce ai devenit sef locul tau lasat nu e rezervat pe viata.
    Cum e cu dosarele depuse ca in anul 1990 (copie la copie …)?
    Cum e cu invatamantul la scolile centrale unde e o continua bataie de joc la adresa copiilor?
    Cum e cu alergarea pentru inscrierea copiilor la scolile centrale unde directorii sunt adevarati mafioti care dau locuri doar pe pile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *