Sindicaliștii din Învățământ acuză

popescu protesteza

Sindicaliştii din Educaţie ameninţă cu proteste dacă Ministerul Educaţiei nu plătește sumele obţinute prin hotărâri judecătoreşti, aşa cum a promis prin acordul încheiat la sfârşitul anului 2018.

Ei afirmă că plata a fost amânată, s-a făcut eşalonat şi au rămas restanţe în multe judeţe, unele, din 2017, ultima tranşă plătită în anul 2018. „Conform acordului, până la data de 31 ianuarie 2018 sumele trebuiau plătite complet.

CITEȘTE ȘI: Cea mai mare tranzacţie din agricultură în 2019: Un mare producător cumpără 420 hectare de teren în Timiş

Pe lângă aceste lucruri, trebuiau plătite şi dobânzile calculate de la hotărârile judecătoreşti respective”, a declarat liderul Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ ”Spiru Haret”, Marius Nistor.

”În județul Timiș, plata pentru anul 2018, în valoare de 40 de milioane de lei nu s-a făcut nici până în prezent”, a declarat Virgil Popescu, liderul Sindicatului Independent al Învățământului Preuniversitar Timiș.

Nistor a precizat că în bugetul pe anul 2019, pentru hotărârile judecătoreşti pronunţate până la 31 decembrie 2018 sunt prevăzuţi 750 de milioane de lei. „Ministerul Educaţiei a trimis către inspectoratele şcolare numai 500 şi ceva de milioane de lei.

Colegii noştri vor lua doar o parte din banii pe care guvernul trebuia să îi plătească până în 31 ianuarie 2018”, a spus liderul sindicaliştilor.

„În condiţiile în care sumele nu vor fi plătite în totalitate, până pe 12 aprilie 2019, vom reacţiona ca atare.

Un guvern care nu e în stare să-şi respecte angajamentul este un guvern mincinos, un guvern care trebuie să plece.

Pentru că la nivel de premier, în primul rând, nu apare niciun fel de reacţie iar pe partea guvernamentală este o linişte totală şi se pasează răspunderea de la Ministerul Educaţiei către Ministerul de Finanţe şi invers, este clar că reacţia noastră va fi corespunzătoare.

Ei au de ales: să demonstreze că sunt capabili să onoreze un angajament sau să recunoască faptul că au minţit şi atunci ar trebui să plece”, a conchis Nistor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Sindicaliștii din Învățământ acuză

  1. voi astia cu gura mare ,ce ati facut pana acum sa stopati analfabetismul si abandonu scolar ,aveti salarii mari si tot nu va mai tace gura ,aveti o pregatire slaba si atunci de la cine sa prinda drag de invatatura elevii . Rusine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *