Simona Halep a fost suspendată patru ani! Mai are o singură cale de atac

Simona Halep a fost suspendată patru ani! Mai are o singură cale de atac

Simona Halep a fost suspendată patru ani! Mai are o singură cale de atac.

Simona Halep (31 de ani) a primit o suspendare de 4 ani în cazul de dopaj. ITIA a făcut anunțul.

Decizia nu este definitivă. Dubla campioană de Grand Slam poate face apel la TAS. A trecut mai bine de un an de la ultimul meci jucat de Simona Halep în circuitul WTA, eșecul suferit pe 29 august 2022 în primul tur de la US Open. Suspendată provizoriu pentru dopaj, constănțeanca a primit astăzi verdictul din partea tribunalului Sports Resolutions.

CITEȘTE ȘI: Alin Nica a fost revocat din Consiliul Național de Integritate. „Votul politic bate justiția!”, afirmă președintele CJT

Dubla campioană de Grand Slam a primit cea mai drastică pedeapsă posibilă, o suspendare de 4 ani din tenis și din orice activitate legată de tenis!

Simona poate să facă recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

ITIA a emis astăzi după-amiază comunicatul oficial în care confirmă suspendarea.

„ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping. Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic. Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții”, se arată în comunicatul ITIA, citat de gsp.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *