Siguranța timişorenilor, pusă în pericol de Direcția de mediu

Una dintre problemele spinoase cu care se confruntă locuitorii Timișoarei vizează toaletarea copacilor de pe raza municipiului. În timp ce autoritățile locale obțin cu ușurință avize pentru tăierea copacilor sănătoși pentru lărgirea carosabilului (vezi strada Popa Șapcă) sau pentru reamenajarea unor spații publice (vezi Piața Libertății), cetățenii urbei se… milogesc la angajații primăriei (uneori, zadarnic) să toaleteze pomii care le pun viața în pericol.

 

Nici măcar recenta furtună care a făcut prăpăd nu i-a mobilizat pe funcționari să ia măsuri în acest sens. Potrivit reprezentanților administrației locale, în ultimele trei luni au primit 345 de sesizări referitoare la corecții de arbori. Dintre acestea, au fost soluționate doar 37!

Angajații Direcției de mediu din cadrul primăriei și-au scuzat lipsa de acțiune spunând că toaletările de arbori nu pot fi efectuate decât în anumite perioade ale anului, pentru că nu au permisiunea Agenției de Protecție a Mediului Timiș.

Argumentul lor a fost contrazis însă de angajații acestei instituții care au afirmat că atunci când există o situație urgentă, nu se pune problema de a se ține cont de vreo anumită perioadă.

În plus, aceștia au explicat că, de multe ori, angajații primăriei nu se mai obosesc să întocmească întreaga documentație (care presupune și deplasarea la fața locului), pe baza căreia APM Timiș ar putea să elibereze avizele necesare toaletării arborilor care au făcut obiectul unor sesizări venite din partea cetățenilor.

Nonșalanța cu care funcționarii din cadrul Direcției de mediu a primăriei tratează problema copacilor care reprezintă un pericol pentru cetățeni a putut fi observată și în cazul furtunii din 17 septembrie. Judecând după ”graba” cu care, în continuare, acești angajați înțeleg să-și facă treaba, este de anticipat ca și pe viitor să aibă loc incidente nedorite.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 Răspunsuri “Siguranța timişorenilor, pusă în pericol de Direcția de mediu

  1. Haide-ti sa fiti obiectivi: Nu putem acuza doar Direcția de Mediu atunci când trebuie aprobări de la protecția mediului precum si un buget de la primărie pentru taieri de arbori. Ca doar nu se taie crengile cu privirea! 🙂
    Toti cei citați împreuna cu locuitorii din zonele cu copaci înalți sau stufoși împart vina de a fi comozi si de a aștepta sa facă celalalt (Dorel).
    Eu n-aștept pe nimeni altcineva sa vina sa faca curat sau sa taie o creanga crescuta aiurea: iau matura, drujba sau fierăstrăul și rezolv problemele în 10 minute maximum.
    Orasul asta nu s-a ridicat din mlaștina cu aprobări de la toți leneșii ci din contra cu interes, suflet si cu truda multa. în 1919 am intrat întrun oraș refăcut complet, nou, predat la cheie. Ce așteptam? Haideți sa arătam ca suntem buni gospodari, ca ne pasa de orașul nostru dacă tot am venit prin părțile locurilor!

    1. La 5 minute dupa ce ai taiat o creanga (crescuta aiurea sau care pune in pericol siguranta trecatorilor) aceeasi functionari ai primariei se vor prezenta sa te amendeze! Pentru ca, in conformitate cu legea, nu ai voie sa tai nici crengi, pomi nici atat, fara aviz de la mediu. Ar fi mai bine sa te documentezi inainte de a-ti dovedi harnicia.

Lasă un răspuns