Sicilia va plăti jumătate din biletul de avion şi o treime din cazare pentru turiştii care vor să o viziteze la toamnă

Sicilia, mai puţin afectată de epidemia de Covid-19, încearcă să atragă turiştii după ridicarea restricţiilor . Autorităţile au anunţat că va acoperi jumătate din costurile de zbor şi o treime din cheltuielile hoteliere pentru turiştii care doresc să o viziteze.
De asemenea, turiştii pot primi bilete gratuite la muzee şi situri arheologice, relatează Evening Standard. Din 10 martie, ziua în care s-a închis, Sicilia a pierdut până la un miliard de euro reprezentând venituri din turism. Chiar dacă schema propusă pentru a încuraja turismul ar costa administraţia insulei 50 de milioane de euro, autorităţile italiene tot consideră că ar fi o investiţie bună. Aceste vouchere vor fi disponibile pe site-ul Visit Sicily imediat după ce ţara îşi va redeschide graniţele, însă această dată este deocamdată necunoscută.
Italia va permite restaurantelor să se deschidă, însă doar pentru a lucra în sistem de livrare, de pe 4 mai şi, de asemenea, va redeschide sectorul construcţiilor. 13% din PIB-ul Italiei vine din turism, aşa că ţara este nerăbdătoare să fie din nou vizitată atunci când va lua sfârşit pandemia, iar acest lucru s-ar putea întâmpla în toamnă.
În Italia, hotelierii şi administratorii plajelor lucrează la sisteme de protecţie pentru turişti. Pe plajă urmează a fi instalaţi pereţi despărţitori din plexiglas, iar hotelurile vor fi ocupate doar pe jumătate. Între mesele din restaurant se va păstra o distanţă de doi metri. Premierul italian Giuseppe Conte a anunţat joi că guvernul său va relaxa progresiv restricţiile impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii COVID-19, ţinându-se cont de nivelurile de contagiune diferite între regiunile Italiei, transmit Reuters.
”Prefer să o spun tare şi răspicat, cu riscul de a părea nepopular: guvernul nu poate garanta o revenire imediată la normalitatea vieţilor noastre de dinaintea crizei”, a spus Conte într-un discurs în parlamentul italian. Menţionând un raport al consilierilor ştiinţifici ai executivului italian, el a explicat că o redeschidere completă a ţării la 4 mai ”ar conduce la o creştere exponenţială şi necontrolată a numărului infectărilor”.
Giuseppe Conte a reamintit că regiunile italiene pot adopta măsuri mai stricte decât cele stabilite la nivel naţional, dar nu pot relaxa restricţiile mai mult decât ceea ce s-a decis pentru întreaga ţară. Orice astfel de decizii ”ar trebui, indiferent de intenţii şi scopuri, să fie considerate ilegitime”, a subliniat prim-ministrul Italiei. Calabria (sud) este una dintre regiunile care au sfidat deciziile guvernului de la Roma. Autorităţile regionale calabreze au emis un decret care le permite barurilor şi restaurantelor să-şi redeschidă activitatea cu condiţia de a servi clienţii doar în spaţii deschise.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns