Și elevii pot fi testați la cabinetele medicilor de familie

Și elevii pot fi testați la cabinetele medicilor de familie

Și elevii pot fi testați la cabinetele medicilor de familie.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat că testele de salivă care au început să fie distribuite, începând de săptămâna trecută, în unitățile de învățământ din țară vor fi suficiente, de acum încolo, pentru câteva luni. Din declarațiile oficialului a reieșit, astfel, că licitațiile pentru achiziționarea acestor teste au fost deblocate, prin urmare testările elevilor și preșcolarilor vor putea fi efectuate de două ori pe săptămână.

CITEȘTE ȘI: Administrația publică, protest public

Dacă problema numărului de teste a fost rezolvată, nu același lucru se întâmplă cu retestările PCR necesare ca urmare a pozitivării la testele de salivă. În județul Timiș, ambulanțele și DSP-ul nu mai fac față numărului mare de solicitări în vederea testării la domiciliu, incluzându-le pe cele venite din partea părinților. Inspectoratul Școlar Județean Timiș a transmis unităților de învățământ o informare cu privire la acest aspect, în vederea diseminării ei către părinții elevilor și preșcolarilor:

Elevii, la medicii din lista oficială

”Deoarece Serviciul de ambulanță face față cu greu solicitărilor de testare, perioada de așteptare fiind destul de lungă, în situația în care elevii raportați pozitiv la testele de salivă nu au fost încă testați de Serviciul de ambulanță, vă recomandăm să le transmiteți că se pot testa gratuit la cabinetele medicilor de familie din lista disponibilă accesând link-ul www.timiscovid19.ro. Nu e necesar să fie înscriși pe lista medicilor de pe listă.

Fiind vorba doar de testare, nu vor apela la Centrele de evaluare Covid19, ci doar la medicii de familie din lista oficială”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns