Administrația publică, protest public

Administrația publică, protest public

Administrația publică, protest public.

Funcționarii publici pichetează guvernul. Sindicatele sunt nemulțumite pentru că nu au fost adoptate mai multe măsuri în sprijinul salariaților, care se simt nedreptățiți.

CITEȘTE ȘI: 2 februarie: Legenda Zilei ursului și previziuni meteorologice

Iată comunicatul Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație, din care fac parte și angajați din unități timișene: ”Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – FNSA organizează, în data de 03.02.2022, în intervalul orar 11-13, pichetarea Guvernului României, ca urmare a neadoptării unor măsuri urgente în sprijinul salariaţilor care îşi desfăsoară activitatea în sectorul ,,Administraţie publică”, şi anume:

  1. Aplicarea, de îndată, ȋn integralitatea ei, a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice – revocarea măsurii de îngheţare a salariilor/veniturilor ȋn sectorul bugetar pentru anul 2022.
  2. Modificarea Art. 11 alin. (4) din Legea nr. 153/2017 în ceea ce priveşte raportarea totalităţii veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală la indemnizaţia viceprimarilor/vicepreşedinţilor consiliilor judeţene. În acest sens, solicităm demararea discuţiilor şi negocierilor în vederea, fie a înlocuirii sintagmei ,,venituri” cu ,,salariul de bază/încadrare”, fie excluderea unor categorii de drepturi salariale de la limita impusă: indemnizaţia de hrană, indemnizaţia de vacanţă/vouchere de vacanţă, majorări salariale fonduri europene, spor condiţii de muncă.

Administrația publică: acțiuni de protest

Datorită condiţiilor restrictive privind organizarea manifestărilor publice, la pichetare vor participa maxim 100 de membri de sindicat, din instituţii aparţinând atât administraţiei publice locale cât şi administraţiei publice centrale. Vom organiza această acţiune de protest cu responsabilitate, având în vedere indicele ridicat de incidenţă a infecţiei cu Covid, asigurând o distanţare fizică mare între participanţi şi vom respecta toate prevederile legale privind organizarea protestelor”.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns