Și-a iubit meseria mai presus de orice

maria barbu

Maria Barbu este educatoare de 44 de ani și își practică meseria cu multă pasiune.

Cu toate că a îndeplinit condițiile de pensionare, continuă să fie zilnic prezentă între micuți, pentru că mereu a iubit copiii. Mărturisește cu multă modestie:

CITEȘTE ȘI: Imagini cu un adolescent care cade pe masă, afară în frig, paralizat de drogul „zombie”, la Timișoara

”Trebuia să intru în pensie acum trei ani, dar nu am putut. Nu-mi găsesc locul în altă parte”.

Cât despre generațiile care i-au trecut prin mână, Maria Barbu menționează: ”Am în grădiniță copiii… copiilor care au trecut pe la mine.

Eu sunt mulțumită de felul în care i-am educat. Sunt oameni de treabă cu care mă mândresc”.

CITEȘTE ȘI: Ger în toată țara. De mâine se întorc ninsorile în vest

S-a născut în comuna Bazoșu Nou, a urmat cursurile Liceul Pedagogic ”Carmen Sylva” din Timișoara, după care a fost repartizată la Șuștra ca și educatoare.

Mai târziu a revenit acasă, la Bazoșu Nou, loc în care și-a practicat meseria cu multă dragoste. Și-a întemeiat o familie, și și-a mai descoperit o pasiune: cofetăria.

Prima prăjitură a pregătit-o împreună cu mama ei, pe când avea 17 ani, și a fost tare mândră de ceea ce a realizat. Cel mai mult îi place să prepare tortul de ciocolată, care e și cel mai cerut de prieteni.

”Astfel, timpul liber mi-l ocup cu ceva util și frumos. Prăjitura ”Petre Roman”, apărută imediat după anii ’90, se dovedește la fel de apreciată.

CITEȘTE ȘI: Cea mai mare pensie din Europa este încasată în România. Cine este românul căruia poştaşul îi aduce lunar 11.000 de euro

Maria Barbu prepară și dulciuri după rețete vechi, cum ar fi prăjitura Regina Maria și Iugoslavia, ambele cu ciocolată rasă și creme fine.

Pentru recenta sărbătoare a Crăciunului s-a apucat de copt blaturile cu două săptămâni înainte, pentru că toți prieteni și rudele au rugat-o să le prepare din delicatesele ei. Nu lipsesc doboșul de casă, amandinele și multe alte sortimente.

Cât despre ingrediente, Maria Barbu spune că are noroc. ”Am un nuc imens de mai bine de o sută de ani, făina nu o cumpăr din comerț așa că îmi e mai ieftin, iar prienii vin cu cele necesare”, mărturisește educatoarea.

Am lasat-o pe Maria Barbu trebăluind prin bucătăria cu iz de vanilie și scorțioară, preocupată de dulciurile care vor bucura și pe mai departe multe case din Bazoșu Nou.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *