Shakira va fi trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Procurorii susțin că nu a plătit impozite de până la 14,5 milioane de euro

Shakira va fi trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Procurorii susțin că nu a plătit impozite de până la 14,5 milioane de euro

Shakira va fi trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Procurorii susțin că nu a plătit impozite de până la 14,5 milioane de euro.

Shakira a pierdut, astăzi, apelul în urma căruia putea să evite procesul în care este acuzată de evaziune fiscală.

Un tribunal spaniol a respins apelul cântăreței columbiene Shakira și a ratificat o decizie anterioară, care a considerat că există „suficiente dovezi” pentru a o trimite în judecată pentru o presupusă fraudă fiscală, se arată într-un document judiciar publicat joi citat de Reuters.

CITEȘTE ȘI: 17 cazuri noi de COVID-19. Rata de infectare în Timiș a ajuns la 0,36 la mie

Procurorii susțin că Shakira nu a plătit impozite de până la 14,5 milioane de euro (15,54 milioane de dolari) pentru veniturile obținute între 2012 și 2014.

Aceștia susțin că Shakira locuia în regiunea Catalonia, din nordul Spaniei, în acei ani, deși reprezentanții vedetei pop columbiene au declarat că s-a mutat în Spania abia în 2015, unde și-a îndeplinit toate obligațiile fiscale de atunci.

Noua decizie este o ratificare a unei hotărâri judecătorești anterioare, emisă în iulie 2021.

Instanța trebuie încă să o trimită oficial în judecată și să stabilească o dată.

Echipa ei juridică a declarat joi, în declarația de presă, că va continua să își apere cazul cu argumente juridice solide.

„Comportamentul Shakirei în materie fiscală a fost întotdeauna impecabil în toate țările în care a trebuit să plătească impozite și a urmat recomandările celor mai buni specialiști și consilieri”, se arată în declarație.

Cântăreața, în vârstă de 45 de ani, locuiește cu fundașul clubului de fotbal FC Barcelona Gerard Pique și au doi copii. Ei sunt împreună din 2011.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *