Servicii de recuperare medicală, kinetoterapie și psihoterapie, decontate pentru pacienții cu arsuri

smurd 1

Pacienții care suferă de arsuri ar putea baneficia de decontarea serviciilor de recuperare medicală, kinetoterapie și psihoterapie pe perioada internării și un an după externare.

Reglementarea, o noutate absolută în sistemul sanitar românesc, este prevăzută în proiectul ”Acțiuni Prioritare pentru Arsuri”, elaborat de Ministerul Sănătății și publicat ieri spre consultare.

După tragedia din clubul Colectiv, nevoia unei linii dedicate de finanțare a tratamentelor pentru pacienții cu arsuri a devenit stringentă, mai ales luând în considerare limitele destul de reduse ale decontării cheltuielilor cu acești pacienți.

Pentru ca spitalele să nu mai fie nevoite să asigure diferența considerabilă din venituri proprii, prin proiectul amintit vor fi decontate consumabile pentru determinări de laborator, pentru monitorizarea pacienților, cele pentru tratament și îngrijire, cele pentru asepsia în secțiile de arsuri, precum și echipamentele pentru tratamentul în perioada post-critică.

Fondurile necesare acestei acțiuni prioritare vor fi alocate din bugetul Ministerului Sănătății. Printre cele 12 unitățile sanitare care vor derula acest proiect se numără Spitalul Județean Timișoara și Spitalul de Copii ”Loius Țurcanu”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns