Şerpi, bălării şi mirosuri pestilenţiale, pe o stradă din urbea de pe Bega

Locatarii de pe strada Matei Millo din Timişoara sunt supăraţi din cauza unui şanţ care emană mirosuri pestilenţiale, mai ales acum, când mercurul din termometre a luat-o razna.

CITEŞTE ŞI: Un primar a împușcat mortal la vânătoare un fost consilier județean

Ei spun că din cauză că acel loc este lăsat în paragină, se trezesc cu tot felul de târâtoare în curte.

„Nu vă mai spun de câte ori am găsit şerpi în grădină!”, se plânge Doina Huţuleac, de 79 de ani. Timişoreanca afirmă că problemele au început în momentul în care în zonă s-a introdus canalizarea: „De atunci, mirosurile, insectele şi reptilele sunt ca la ele acasă”.

În afară de balta care s-a format la marginea drumului şi care atrage tot felul de animale, stufărişul a invadat zona. Doina Huţuleac ne-a spus că nimeni nu vrea să se implice şi să rezolve odată problema: „Noi, cei din Ciarda, parcă suntem ai nimănui…”.

CITEŞTE ŞI: Banii, primarul şi olimpismul

Femeia crede că ar trebui să se implice şi cei de la Aquatim, dar şi cei de la Colegiul Tehnic „Electrotimiş”, aflat în apropiere. „Aquatim nu răspunde de şanţurile deschise, şi anume de cele pluviale”, ne-a precizat Loredana Leordean, purtătoare de cuvânt a regiei.

De la Angela Dumitrescu, directoarea Colegiului Tehnic „Electrotimiş”, am aflat că terenul de la marginea drumului aparţine domeniului public, iar în spatele unităţii de învăţământ, despărţit de un gard, se găseşte ceea ce a mai rămas din fostul bazin de înot, care a fost inaugurat în 1975 şi a funcţionat doar câţiva ani.

„Din ceea ce ştim, Primăria Timişoara vrea să refacă bazinul deschis, dar pentru acest demers este nevoie de o finanţare uriaşă.

Cât despre nemulţumirea vecinilor, şan- ţul şi bălăriile sunt pe domeniul public.

Noi avem în grijă doar ceea ce este împrejmuit de gard”, ne-a declarat directoarea Colegiului Tehnic „Electrotimiş”.

Problema este, de fapt, în ograda primăriei. Contactaţi, reprezentanţii municipalităţii ne-au transmis că se vor lua, cât mai urgent, măsurile care se impun pentru remedierea situaţiei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Şerpi, bălării şi mirosuri pestilenţiale, pe o stradă din urbea de pe Bega

  1. Apa din santul respectiv era de la o teava care pierdea apa de la aquatim. Problema a fost remediata sunand la aquatim, dansii au fost foarte promti si au remediat imediat problema. Nu lucrez la aquatim lucrez in zona respectiva, cetatenii din zona ar trebui sa observe si sa incerce sa rezolve singuri problemele din zona comunitatii lor si nu doar sa se planga ca nimeni nu face nimic.

Lasă un răspuns