Sergiu Pașca și Ovidiu Durnea, prezentați oficial în calitate de manageri ai secțiilor de baschet și handbal de la SCM Timișoara

SCM Timisoara 2

SCM Timișoara a prezentat miercuri noii manageri ai secțiilor de baschet și handbal. Sergiu Pașca și, respectiv, Ovidiu Durnea au primit credit din partea Consiliului de Administrație al clubului municipalității, acceptând misiunea de a dezvolta centrele juvenile pe care aceștia le vor gestiona împreună cu echipele de seniori.

Totodată, a fost demarată procedura privind organizarea unui concurs în vederea ocupării postului de director al SCM Timișoara.

„Vrem să dezvoltăm acest club, să creăm o bază solidă și să ne organizăm cât mai bine posibil. Sperăm ca într-un termen relativ scurt să avem și un director care să fie un bun manager. Scopul este să atragem cât mai mult din capitalul privat. Ne îndreptăm spre tineri, spre copii, pentru că sportul are și un rol educativ. Vrem să ne întindem în tot județul”, a punctat viceprimarul Cosmin Tabără.

„Este important că întregim echipa, ne mai trebuie un director. A fost demarată procedura în acest sens, în cel mult o lună va avea loc concursul pentru ocuparea acestui post. Salariile sunt la zi, este un lucru important pentru a face performanță. Va fi luată o măsură de plafonare a salariilor jucătorilor și antrenorilor, aceasta fiind impusă de Curtea de Conturi. Sportul din bani publici va fi limitat, ponderea din privat va fi una mai mare decât până acum. Clubul a primit o amendă de la Curtea de Conturi în valoare de 30.000 de lei pentru că în trecut nu a fost întocmit un plan de achiziții și totodată nu au fost respectate procedurile de achiziții. Pregătim un nou parteneriat cu Politehnica pentru secția de handbal, cel actual urmând să expire în curând. Vom semna și un protocol de colaborare cu Pick Szeged pentru echipa de handbal seniori, va fi un schimb de bune practici între cele două părți”, a precizat, la rândul său, Sorin Șipoș, președintele Consiliului de Administrație al clubului SCM Timișoara.

Primele cuvinte ale lui Sergiu Pașca din funcția de șef al secției de baschet au fost următoarele: „Este o onoare să reprezint un club de tradiție din Timișoara din funcția de manager. Vreau să dezvolt sectorul juvenil. Am colaborat cu Dragan Petricevici în sezonul trecut, am reușit să calificăm, după o perioadă lungă de timp, o echipă de juniori la turneul final”.

Și Ovidiu Durnea, omologul său de la secția de handbal, vrea să pună accent pe sectorul juvenil: „Vom încerca să implementăm strategia de la copii și juniori, unde au fost obținute rezultate bune. Ne dorim ca jucătorii tineri să se regăsească în viitor în lotul echipei de seniori”.

Attila Horvath, antrenorul principal al echipei de handbal masculin SCM Politehnica Timișoara, a completat: „Obiectivul principal este realizarea în doi-trei ani a unei echipe cu jucători tineri care să aibă un cuvânt de spus în handbalul timișorean. Acest lucru îl vom realiza și cu ajutorul jucătorilor cu experiență din lot”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *