Șerdean Mugur Lucian, candidat independent la Primăria Timișoara: „Singura soluție pentru a schimba fața orașului este ca timișorenii să nu mai voteze actuala administrație”

mugur serdean lucian

Fiecare campanie are și partea ei amuzantă în care vezi avalanșa de promisiuni ce abundă în domeniul public aruncate de toți candidații cu generozitate peste orașul Timișoara. De data aceasta ar trebui să fim sinceri și să spunem timișorenilor că nu sunt bani pentru mărețele proiecte propuse dacă se merge pe aceeași formulă administrativă. Agenda primarului este foarte clară și pregătită în detaliu cu ani înainte.

Nimeni nu aduce în discuție un aspect extrem de grav, poate mai grav decât faptul că aproape întreg bugetul
este furat de clienții politici și anume faptul că primăria are datorii uriașe la bănci și la firme private care au derulat  contracte cu primăria și au finalizat diverse lucrări publice.

Toate amenajările de drumuri din ultimele 10 luni sunt făcute cu bani de împrumut pentru că visteria este goală în acest moment. Ați văzut careva vreun șantier în oraș care să funcționeze din plin? Dacă era să credem promisiunile din 2019, Calea Bogdănestilor ar fi trebuit să fie finalizată în 2021 doar că nu s-a mișcat nicio piatră de pe această stradă.

Vă mai amintiți de fantasmagorica maternitate promisă de primar în Zona Blascovici în valoare de 300 de milioane de lei? Ei bine, nici măcar gardul prevăzut pentru împrejmuirea terenului în 2020 nu a fost instalat. Toate arterele importanteprevăzute a se lărgi și moderniza anul acesta s-au oprit, chipurile pentru că se ivesc diverse probleme
pe teren ce nu apar în proiectele tehnice, dar aceste motive sunt doar minciuni pentru că nu mai există bani pentru a putea fi continuate. De aceea propun înființarea în premieră națională a Registrului Online al Cheltuielilor Publice, în care orice plată să fie înscrisă în fiecare zi.

Singura șansă pentru a redresa bugetul primăriei este de a anula toate contractele ce nu sunt decât jafuri și au ca scop doar îmbogățirea clientelei politice. Primăria trebuie să drămuiască fiecare bănuț și să înceteze imediat orice achiziție dubioasă. Se știe care sunt prioritățile și obligațiile administrației față de timișoreni și până ce acestea nu sunt aduse la îndeplinire, orice promisiune deșartă nu își are rostul. Urgență maximă este de a rezolva cazarea tuturor copilașilor în creșe și am lansat varianta voucherelor valorice carereduc substanțial costurile actuale, renovarea urgență a grădinițelor, școlilor și liceelor și dotarea acestora cu tehnologie de ultima oră.

O prioritate maximă trebuie să fie amenajarea spitalului de pe Calea Torontalului care, după identificarea sumelor de bani necesare finanțării, s-ar putea amenaja într-un an de zile. Nu vise pare ciudat că se fac împrumuturi uriașe la băncipentru a finanța tot felul de investiții inutile, dar nimeni nu a propus că aceste împrumuturi să meargă pentru
amenajarea în regim de urgență a clădirii spitalului de pe Calea Torontalului? O sursă de bani pentru investiții ar rezulta din desființarea Poliției Locale , o instituție ce consumă annual peste 33 milioane de lei și care este de-a dreptul ostilă timișorenilor. Cu 33 milioane de lei se poate finaliza clădirea spital de pe Calea Torontalului într-un an de zile.

Serviciile de salubrizare stradală trebuie să se reîntoarcă la primărie și să fie făcute cu costuri cât mai mici și cât mai eficient. După zeci de sesizări și 2 denunțuri am reușit să opresc jaful de 80 de milioane de lei și amdovedit că în realitate costurile lunare cu acest serviciu pot coborî la ordinul a 300.000 lei lunar. La fel, pe același calapod, întreținerea spațiilor verzi nu este decât un alt jaf care trebuie să înceteze și care depășește câteva zeci de milioane de lei anual.

Dacă pe vremea fostului primar s-au renovat 40 de kilometri de străzi pe care erau linii de tramvai cu 40 de milioane de euro, azi am ajuns să plătim peste 10 milioane de lei pentru un kilometru de stradă renovată pe care sunt linii de tramvai și exemplu e Calea Bogdăneștilor.

Adunate toate aceste contracte, constatăm că împreună secătuiesc bugetul orașului și acesta în loc să strălucească de curățenie și disciplină, arată tot mai distrus și din ce în ce mai mizer. Banii de investiții și dezvoltare sunt tot mai puțini de la an la an și singura soluție pentru a schimba fața orașului este ca timișorenii să nu mai voteze actuala
administrație.

Comandat de Șerdean Mugur Lucian, candidat independent
la Primăria Municipiului Timișoara.
Executat de SC TIMPRESS SA. Cod mandatar financiar 242001175


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *