Senzori pentru detecția dioxidului de carbon, a nivelului de temperatură și umiditate, în cinci școli din Timișoara

Senzori pentru detecția dioxidului de carbon, a nivelului de temperatură și umiditate, în cinci școli din Timișoara

Primăria Municipiului Timișoara a montat senzori pentru detecția dioxidului de carbon, a nivelului de temperatură și umiditate la cinci școli din oraș. Setul de 20 de senzori a fost donat Primăriei Municipiului Timișoara de uRADMonitor.

Școlile incluse în acest program sunt: Școala Generală nr. 1, Școala Generală nr. 15, Liceul Tehnologic „Electrotimiș”, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” și Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”. Fiecare unitate de învățământ a beneficiat de amplasarea a câte patru senzori.

Prezența unui nivel ridicat de dioxid de carbon (CO2) în aer poate provoca somnolență și chiar dureri de cap. Odată ce senzorii alertează cadrele didactice referitor la nivelul ridicat de dioxid de carbon, acestea vor putea aerisi și astfel vor îmbunătăți condițiile de sănătate din spațiile pentru educație.

CITEȘTE ȘI: Fritz e pus pe fapte mari. ”Luxul” de-a parca în Timișoara se va plăti scump în curând (foto)

Primăria dorește să transmită mulțumiri echipei de la uRADMonitor pentru contribuție, dar și pentru senzorii de monitorizare a calității aerului montați deja în oraș, care sunt integrați în baza de date deschise a Municipiului Timișoara: https://data.primariatm.ro/dataset/calitatea-aerului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns