Sens giratoriu peste calea ferată

La actuala trecere peste calea ferată, situată pe strada Baader, vor avea loc schimbări importante în perioada următoare. Primarul Timișoarei a avut mai multe runde de discuții cu proiectanții angajați de CFR, care se ocupă de dublarea liniei de cale ferată în zona municipiului de pe Bega.

Deși au fost convenite mai multe soluții cu privire la zonele de intersecție a străzilor cu calea ferată, Nicolae Robu a prezentat ieri doar una dintre ele, și anume cea din zona străzii Enric Baader.

În primul rând, municipalitatea a încheiat o înțelegere cu firma care deține teren în zonă, aceasta urmând să cedeze o parte din suprafață, iar primăria va închide Inelul 2 de circulație, realizând un tronson de la Bulevardul Antenei până la strada Aristide Demetriade.

„Bunăvoință din partea CFR este cât se poate, dar există o limitare a fondurilor. CFR nu știe cât poate acoperi din lucrare, pentru că va primi finanțare din fonduri europene redirecționate de la proiecte care nu s-au realizat. Am stabilit următorul principiu: CFR să facă atât cât poate, iar dacă va atinge limita de finanțare, restul să revină Primăriei Timișoara”, a spus marţi Nicolae Robu.

Pe scurt, la intersecția străzii Baader cu calea ferată va fi construit, de către CFR, un sens giratoriu la zece metri deasupra solului, aceasta fiind înălțimea care conferă siguranță traficului feroviar.

Vor fi trei căi de acces la acest sens, practic, trei rampe a câte 230 de metri fiecare. Prima va merge spre strada Divizia 9 Cavalerie, a doua, spre strada Baader, iar cea de-a treia, către noul tronson al Inelului 2, în zona Demetriade.

În plus, vor exista și benzi de trafic care vor merge la sol, pentru direcțiile care nu traversează calea ferată, în vederea fluidizării traficului.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns