Senatorul PSD Eugen Dogariu: ”În loc să se ocupe de evaziune, guvernul pune presiune pe cei care muncesc cinstit”

Creșterea vârstei de pensionare este o realitate pe care guvernul nu are cum s-o mai ascundă, consideră senatorul PSD Eugen Dogariu:

”După ce a acuzat PSD că dezinformează despre creșterea vârstei de pensionare după ce a negat vehement că s-ar fi discutat în guvern despre acest subiect, Raluca Turcan a confirmat explicit că vârsta de pensionare va crește în rândul femeilor de la 61 la 65 de ani. În schimb, Guvernul PNL-USR a anulat măsurile PSD pentru creșterea colectării la bugetul de pensii și vrea să crească transferul din Pilonul I în Pilonul II, adâncind și mai mult deficitul la pensii, în timp ce Raluca Turcan spune că pensiile speciale nu sunt o problemă. Deci în loc să se ocupe de inechități, de cei care fac evaziune și de reducerea profiturilor uriașe ale firmelor private care gestionează banii de pensii ai românilor, guvernul pune presiune pe cei care muncesc cinstit”.

Totodată, retorica prin care Guvernul susține că va acorda românilor opțiunea de a munci peste vârsta de pensionare este sfidătoare la adresa Constituției și maschează de fapt constrângeri care îngrădesc drepturi fundamentale, apreciază senatorul PSD Timiș:

”Posibilitatea de a lucra după vârsta de pensionare nu e o opțiune oferită de Raluca Turcan, ci un drept garantat de Constituție. Dimpotrivă, Turcan a îngrădit dreptul la muncă pentru persoanele peste 70 de ani, indiferent dacă lucrează în mediul privat sau de stat. Sunt astfel înlăturați profesori universitari, experți seniori, medici iluștri care își doresc și încă mai pot împărtăși din vasta lor experiență. Sub această mască a „opțiunii” se ascunde de fapt restrângerea dreptului la pensie sau a dreptului de a munci”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns