Restricţii rutiere importante în Timişoara, sâmbătă şi duminică!

Stradă din zona ultracentrală a Timișoarei, închisă în zilele de 29 și 30 aprilie

În acest sfârșit de săptămână are loc Timotion, ediția a VII-a, cel mai mare eveniment caritabil de alergare din vestul țării. Se va desfășura pe parcursul a două zile, în 5 și 6 iunie, începând cu ora 8:30 dimineața, ținând cont de reglementările naționale și locale de la data evenimentului.

Iubitorii de mișcare au la dispoziţie 6 curse de alergare și pedalare, 3 cronometrate și 3 necronometrate.
Scopul Timotion este strângerea de fonduri pentru ca 11 proiecte din arii precum educație, mediu, social și cultural să se materializeze cu sprijinul comunității Timotion.

Cele 6 curse de anul acesta sunt: Cursa Hamilton „Alergăm separat, facem bine împreună”, Cursa Decathlon ”Pedalăm la Timotion” organizată împreună cu asociația timișoreană Pedallez, Cursa Flex „Timotion Everywhere”, Crosul Visma de 5 km, Crosul Akwel de 10,5 km și Semimaratonul Flexik de 21 km.

Detalii despre proiecte, donații și curse sunt pe site-ul evenimentului www.timotion.ro. Publicul este invitat să urmărească live evenimentul și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Traseul curselor cronometrate va urma în mare parte cursul Begăi, însă vor fi locații unde circulația autovehiculelor va fi restricționată, după cum urmează:

Restricții rutiere pentru sâmbătă 5.06.2021:

Închidere străzi:
– Spl. N. Titulescu: se închid ambele sensuri între Str. Jiul și ieșirea pe Bd. 16 Decembrie 1989, respectiv pasajul rutier subteran care duce spre Catedrală, sâmbătă între 08:30 și 19:00;
• Spl. Nistrului: se închid ambele sensuri între Bdul 3 August 1919 și Bdul C. Coposu sâmbătă între 08:30 și 10:30.

Restricții rutiere pentru duminică 6.06.2021:

Închidere străzi între orele 8:30 și 12:30:
– Spl. N. Titulescu: se închid ambele sensuri între Str. Jiul și ieșirea pe Bd. 16 Decembrie 1989, respectiv pasajul rutier subteran care duce spre Catedrală;
• Spl. Nistrului: se închid ambele sensuri între Bdul 3 August 1919 și Bdul C. Coposu;
• Bdul V Pârvan, Bdul C. Coposu și Str. Pestalozzi se vor închide în ambele sensuri de mers, inclusiv pasajul subteran Michelangelo;
• În zona Piața Romanilor se vor închide în ambele sensuri străzile: Str. I. L. Caragiale, Str. Dr. Gh. Marinescu, Str. Episcop J. Lonovici, Str. Episcop J. Nischbach, parțial Piața Romanilor;
• Str Tr. Lalescu se închide în ambele sensuri de la Bdul V Pârvan până la intersecția cu str Ioan Curea;
• Splaiul Spiru Haret.
Restricții trasee mijloace de transport în comun, duminică 6 iunie 2021, 08:00 – 14:00
Liniile 16, E3, E7 și E8, care circulă pe Bd. Pestalozzi și Bd. V. Pârvan, nu vor putea circula pe acest tronson între orele mai sus menționate.

Închidere Stadion Știința (Baza 1 UPT) duminică 6 iunie, interval orar 9:00-12:00 pentru sportivii ne-participanți la concurs.

TIMOTION este cel mai mare eveniment de alergare cu strângere de fonduri din zona de vest a țării, organizat de Fundația Comunitară Timișoara și Clubul Sportiv Asociația Alergotura, care urmărește să inspire comunitatea locală să sprijine și să se implice în proiecte în folosul comunității, și să adopte un stil de viață sănătos în care alergarea este o opțiune.

Organizatorii s-au pregătit cu o serie de măsuri active pentru preîntâmpinarea transmiterii virusului SARS COV 2 (Covid 19), dintre care amintim: reducerea numărului de participanți la cursele cronometrate, portul obligatoriu al măștii în spațiu deschis până la momentul plecării în cursă și după trecerea liniei de start, starturi decalate în grupuri de 5, măsurarea temperaturii în prezența unui cadru medical la start, prezența substanțelor dezinfectante la linia de finish și punctele de hidratare. Toți organizatorii vor purta mască de protecție pe toata durata concursului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns