Senatorul PSD Eugen Dogariu: ”Guvernul va promova prevederi dure anti-speculă”

Senatorul Dogariu: ”Creșterea pensiilor trebuie să se facă diferențiat, astfel încât cei cu venituri mici să beneficieze de creșteri mai mari”

Senatorul PSD Eugen Dogariu: ”Guvernul va promova prevederi dure anti-speculă”

Creșterea prețului la carburanți este o problemă tot mai apăsătoare în ultima vreme. Senatorul PSD Eugen Dogariu a anunțat că în această săptămână guvernul va promova prin OUG prevederi dure anti-speculă, care vor sancționa, cu până la 1 la sută din cifra de afaceri, practicarea unor prețuri nejustificat de mari, limitarea producției sau a vânzărilor sau stocarea mărfurilor pentru crearea unui deficit și revânzarea la un preț crescut artificial.

”Scăderea accizelor la carburanți nu este o soluție pentru scăderea prețului.

Diferența nu se va resimți la pompă, ci va îngroșa profitul comercianților, după cum se vede acum  în Germania sau în Marea Britanie, care au redus taxele, fără ca acest lucru să determine prețuri mai mici.

CITEȘTE ȘI: S-a deschis Transfăgărășanul. Anunțul făcut de administratorii șoselei (video)

Plafonarea va determina penurie și speculă, fapt pentru care PSD susține măsuri realiste, care se pot aplica efectiv și mai pot atenua scumpirile.

Consiliul Concurenței are cea mai mare responsabilitate în acest moment și trebuie să își asume mult mai hotărât acțiunile de control pe piața carburanților pentru a descuraja practicile anti-concurențiale și eventualele comportamente comerciale speculative care produc majorări nejustificate ale prețurilor”, spune senatorul PSD.

Pe de altă parte PSD a inițiat si susținut măsuri de compensare a creșterii carburanților.

Astfel, pentru agricultură, acciza a fost redusă la minimul posibil permis de UE (21 euro/1000 litri), iar subvențiile la carburanții necesari au fost acordate la timp, în timp ce pentru pentru companiile afectate se acordă până la 400.000 de euro/companiei pentru susținerea „input-urilor”, inclusiv a costului cu utilitățile și combustibililor


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *