Senatorul Dogariu, semnal de alarmă: ”Prețurile cresc și valul 4 ne bate la ușă. Există soluții, dar PNL se ocupă de alegerile din partid”

Senatorul Eugen Dogariu: „Vor fi implementate soluțiile PSD pentru oprirea creșterii facturilor la energie”

Eugen Dogariu, senator PSD Timiș, atrage atenția că deși lucrurile se agravează pe zi ce trece, guvernanții au o altfel de agendă, ruptă total de nevoile românilor:

”Vedem cu toții cum scade calitatea vieții. Au crescut semnificativ prețurile la gaze și la energie electrică, iar guvernanții nu au nici o reacție. Și mai grav este faptul că aveau la îndemână pârghii prin care să protejeze populația de valul de scumpiri, dar, după cum se vede, principala lor preocupare sunt alegerile din partid.

Puteau foarte bine să treacă prin Camera Deputaților legea consumatorului vulnerabil cu intrare încă din acest an, nu din 2022, pentru că problemele sunt presante acum și multe familii cu venituri mici nu vor rezista avalanșei de scumpiri.

Exista, de asemenea, și varianta reducerii TVA la gaze și la energie electrică, precum și plafonarea prețurilor pentru consumatorii casnici. Așadar, erau soluții, însă PNL are o singură grijă: alegerile din partid. Oamenii văd că prețurile cresc, valul 4 al pandemiei ne bate la ușă, de PNRR nu mai știm nimic, însă suntem la curent în detaliu cu campania electorală din PNL. Se riscă viața românilor de dragul alegerilor din partid”.

Eugen Dogariu semnalează și un alt aspect care va produce probleme sociale, îndeosebi în mediul rural. E vorba de prețul lemnelor de foc, care a crescut simțitor în această perioadă și îi afectează în special pe locuitorii de la sate. PSD are o inițiativă de reducere a TVA pentru lemnele de foc, care va intra în circuitul parlamentar.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *