Semne care te ajută să anticipezi instalarea unui atac de cord. Chiar şi cu o lună înainte

simptome atac de cord

Iată care sunt principalele simptome pe care trebuie să le ai în vedere pentru a putea recunoaşte mai uşor un atac de cord. Unele dintre ele pot indică pericolele unui atac de cord chiar şi cu o luna înainte!

 

Dureri şi disconfort în piept

Acestea sunt cele mai frecvente simptome, şi se pot manifesta în diferite forme. Unele persoane pot resimţi presiune în piept, în timp ce altele pot resimţi arsuri sau înţepături. Aceste senzaţii pot apărea atât la efort, cât şi în stare de repaus. Cel mai indicat este să contactezi de urgenţă un medic dacă resimţi orice fel de senzaţii ciudate în piept.

Este important să ştii, însă, că un atac de cord ar putea apărea şi fără a resimţi aceste senzaţii de disconfort în piept, aşa cum se întâmplă frecvent la femei.

 

Epuizare fizică

Instalarea bruscă şi nejustificată a unei stări de oboseală accentuată ar putea semnala, la rândul ei, debutul unui atac de cord. Inima trebuie să depună un efort mai mare pe măsură ce arterele încep să se îngusteze, ceea ce poate transforma chiar şi cele mai simple activităţi în adevărate corvoade. Ca urmare, corpul va avea nevoie de perioade mai îndelungate de odihnă, astfel încât poţi simţi nevoia să dormi mai mult şi mai des.

 

Simptome de răceală persistente

Simptomele asemănătoare celor de răceală care persistă ar putea semnala, şi ele, insuficienţe cardiace. Pe măsură ce inima depune eforturi tot mai mari pentru a iriga organismul cu sânge, creşte riscul că sângele să se scurgă în plămâni. Acordă o atenţie deosebită mucozităţilor de culoare albă sau rozalie care pot însoţi tusea. Acestea ar putea reprezenta un semn al scurgerilor de sânge.

 

Edeme

Acelaşi efort crescut pe care îl depune inima la pomparea sângelui în corp poate determina umflarea venelor, ceea ce duce la apariţia de edeme. Zonele cele mai predispuse sunt picioarele, gleznele, şi labele picioarelor, deoarece se află cel mai departe de inima. De asemenea, este posibil să se facă observate semne de cianoză periferică, care constă în modificarea coloratiei buzelor sau extremităţilor, care capătă o tentă albăstruie.

Citeşte mai mult pe secretele.com


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *