Semnal de ALARMĂ! Zeci de copii din Timișoara sunt, zilnic, în pericol iminent de a fi călcați de mașini. Un autoturism a oprit milimetric lângă un prunc de trei anişori

Ignoranța, nepriceperea și nepăsarea autorităților locale față de timișoreni sunt tot mai evidente, pe zi ce trece. Traficul e dat peste cap de șantierele de reabilitare a carosabilului deschise simultan pe cele mai aglomerate străzi, transportul public e paralizat, media timpilor de așteptare în stații ajungând la 30-40 de minute.

Hoții de buzunare își fac de cap, câinii nesupravegheați atacă trecătorii, găștile de tineri răzvrătiți își fac veacul prin scările blocurilor, iar pietonii sunt alungați de pe trotuare de mașini, bicicliști, gunoaie și utilaje abandonate.

Referitor la acest ultim aspect, situația a scăpat de sub control. Unul dintre exemplele cele mai evidente este strada Martir Sebastian Iordan (fosta Olimpiadei), din centrul orașului. Deși a fost proiectată cu două trotuare, în timp, acestea au ajuns să fie ciopârțite, din loc în loc, de gardurile vii plantate până în carosabil, pe porțiunile respective trecătorii trebuind să se deplaseze pe carosabilul destinat mașinilor.

În celelalte zone rămase ale trotuarelor înguste, sunt în permanență parcate mașini, fără ca pietonilor să le mai rămână vreo posibilitate de a le folosi. Prin urmare, se circulă pe principiul ”Fiecare se descurcă cum poate”.

Mai grav este că pe strada respectivă funcționează o grădiniță. Zilnic, zeci de copii sunt supuși pericolului de a fi călcați de mașinile care circulă în zonă, pentru că nu au pe unde să meargă.

Joi dimineață, o mașină a oprit milimetric lângă o familie cu un copil de trei ani, care se îndrepta spre grădiniță. Astfel de incidente se întâmplă frecvent în zonă. Ce ar mai lipsi ca autoritățile să remedieze problema? O tragedie?


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Semnal de ALARMĂ! Zeci de copii din Timișoara sunt, zilnic, în pericol iminent de a fi călcați de mașini. Un autoturism a oprit milimetric lângă un prunc de trei anişori

  1. pe fostul Simion Barnutiu in fata cladirii Carpaciului (fosta Romextera Bank) VESNIC este un Mitsubishi cu numere de Constanta parcat pe trotuar …

  2. Articol scris dupa ureche pe acea strada nici macar nu exista trotuar pe o parte. In anii 70 era o zona in care la case locuiau stabii de partid si securistii, ei aveau nevoie de spatiu verde astfel incat toata lumea circula pe carosabil! Construiti trotuar pe ambele parti si apoi mai comentati

Lasă un răspuns