Semnal de alarmă de la Verde pentru Biciclete

verde pentru biciclete 11

Organizația Verde pentru Biciclete a tras, marţi, un semnal de alarmă în urma weekend-ului trecut, în care au avut loc trei accidente grave de circulație pe trecerile de pietoni din Timișoara.

VpB a reamintit și că, în urmă cu o lună, o femeie de 60 de ani murea călcată de mașină, tot pe o trecere de pietoni din Timișoara.

„Ceream atunci măsuri urgente de calmare a traficului și de sporire a siguranței în trafic pentru cele mai vulnerabile categorii de participanți: pietonii, vârstnicii, copiii, persoanele cu dizabilități și bicicliștii.
Responsabilitatea pentru siguranța traficului trebuie împărțită între utilizatorii de drumuri, decidenți și proiectanții infrastructurii.

Adminstrația publică trebuie să înțeleagă că reducerea sau chiar eliminarea riscurilor cu care se confruntă categoriile vulnerabile de participanți la trafic este un obiectiv important și realizabil. Nu vrem un oraș în care să se circule <<ca pe autostradă>>, pentru că pe autostradă nu au voie: pietonii, vârstnicii, copiii, persoanele cu dizabilități și bicicliștii. Autostrăzile sunt pentru mașini, orașele trebuie să fie pentru oameni!”, arată cei de la VpB.

vpb 6

Pentru a fi și mai sugestivi, reprezentanții organizației au amintit că în anul 1965, în plin avânt economic, un umorist olandez îşi închipuia cum avea să arate centrul oraşului Amsterdam peste 10 ani, dacă numărul de maşini va continua să crească. Titlul era „Ultimul pieton” (foto).

Din fericire pentru olandezi, începând cu anii ’70, mobilitatea urbană s-a schimbat treptat, devenind un exemplu de bună practică în întreaga Europă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *