Necazuri urbane

urban 1

Referindu-se la lucrările efectuate la podul Dragalina și la pasajul Jiul, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a susţinut că zonele
reabilitate sunt sigure și nu reprezintă un pericol pentru pietoni. În realitate însă, există diferențe de nivel între trotuar și trecerea de pietoni, panta fiind considerată de unii prea abruptă (cei aflaţi în scaun cu rotile nu reușesc să traverseze fără ajutor).

Într-o recentă conferinţă de presă, au fost aduse în discuție și pistele de biciclete și problemele întâmpinate la traversarea străzilor, bordurile care trebuie sărite ori ocolite.

urban 2

„Nu sunt făcute astfel pentru că așa vrea primarul, în nici un caz, așa au fost făcute dintotdeauna. Proiectanții, așa au fost formați în școală, să poarte de grijă bicicliștilor, obligându-i să coboare de pe bicicletă. Aceștia considerau că dacă trecerea era lină, bicicliștii ar fi trecut cu viteză la traversarea carosabilului. Iar șoferii puteau fi puși în situația de a nu avea timp să reacționeze în timp util la întâlnirea cu bicicliștii. Eu personal găsesc o anumită logică în ceea ce spun proiectanții, dar consider că și bicicliștii sunt oameni responsabili, care au ei înșiși grijă de siguranța lor, prin urmare, dispoziția dată de mine este să se aducă corecții în acest sens”, a declarat primarul Timișoarei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Necazuri urbane

  1. Haideti, sustinatorii primarului, explicati-ne de ce e bine cum zice Robu.
    Ce ne facem insa cu persoanele cu dezabilitati, rampele proaspat facute sunt tot pentru protectia lor, sa-i tina acasa, sa nu mai iasa pe strada? Mergeti la Pasajul Jiul cel „facut legal” si vedeti ce e acolo inainte de a-mi da o replica.

  2. Imbecilul asta e in stare sa faca din alb, negru. De parca mamele cu carucioare de copii si persoanele imobilizate in carucioare traverseaza strada cu 50 km/h. Nesimtitul!

  3. dobitocul vopsit impreuna cu toti proiectantii lu peste prajit trebuie sa stie un singur lucru, in Regulamentul de circulatie este permisa traversarea pe bicicleta acolo unde exista marcajul de langa zebra tocmai pentru a se asigura o continuitate in deplasarea pe bicicleta . Daca la fiecare zebra biciclistul trebuie sa traverseze ca pieton se pierde avantajul deplasarii cu bicicleta! Cat despre persoanele in scaune cu rotile si mamele cu carucioare, ce spun proiectantii formati la scoala prostilor? Si ei traverseaza in goana strada?!

Lasă un răspuns