Semnal de alarmă: „Atenție, șoferi! Urmează tarife RCA ca în Germania și despăgubiri ca în Congo”

accident bocsa 1

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) susține că firmele de asigurări lansează propuneri care, dacă vor fi adoptate de Parlamentul României, vor crea o gaură de sute de milioane de euro la bugetul de stat și o pagubă de 500 de milioane de euro industriei auto.

Un comunicat al confederației arată că asiguratorii solicită liberalizarea prețul RCA, astfel incat, prețul RCA să poată crește după pofta asiguratorului, fără niciun fel de regulă și fără ca Autoritatea de Supraveghere Financiară să mai poată schița vreun gest împotriva valului de creștere a tarifului RCA care va urma treptat, în următorii 5 ani. „Este foarte proabil ca în cazul adoptării de către Parlamentul României a propunerilor UNSAR, prețul mediu al poliței RCA să ajungă în următorii ani la nivelul prețului din țările vest europene, respectiv, la aproximativ 400 de euro/RCA”.

Pe de alta parte, asiguratorii vor reducerea costurilor de despăgubire, după propria lor evaluare, fără a ține cont de costurile reale de reparație. Valoarea costurilor de despăgubire după propria lor evaluare este, de fapt, binecunoscuta “regie proprie” – generatoarea de evaziune fiscală și activități neautorizate de reparație.

Din costurile reale de reparație se vor scădea următoarele: valoarea TVA și impozitului pe profit aferente serviciilor de reparație, a pieselor de schimb și a materialelor de vopsitorie; costul unei reparații de calitate, prin nerespectarea soluțiilor tehnice de reparație. Unele piese se înlocuiesc tehnologic, dar asiguratorii le vor reparate pentru că în România e mai ieftin să repari decât să înlocuiești o piesă; Costul unei piese de calitate. Piesele de schimb să fie cât mai ieftine și, implicit, de proastă calitate; Costul unor materialele de vopsitorie de calitate.

Pentru păgubitul RCA, nevinovat de producerea accidentului, costul va fi redus cu 65-70% față de cel real, asiguratorii din România vor face o economie de peste 500 milioane de euro/an, bugetul de stat va înregistra o scădere a taxelor (TVA, impozit pe profit, impozitele pe veniturile locurilor de muncă desființate, alocarea de fonduri pentru șomajul personalului care și-a pierdut locul de muncă, alte taxe achitate de către service: costuri anuale cu autorizarea RAR, taxe de mediu, taxe de scolarizare a personalului angajat, ISCIR -izarea periodică a utilajelor, etc), de aproximativ 300 milioane de euro/an, iar industria de reparații auto va fi amenințată de faliment.

Sursa: stiripesurse.ro

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Semnal de alarmă: „Atenție, șoferi! Urmează tarife RCA ca în Germania și despăgubiri ca în Congo”

  1. Acest rca in forma in care este de 25 de ani este o expresie a capitalismului rapace , fiind o taxa obligatorie , prin lege , ar trebui sa fie facut de o entitate a statului , nu de o companie particulara , care functioneaza pentru maximizarea profitului , iar despre intervalul de timp la care aceste companii de asigurari platesc stie toata lumea , din cauza ca marea masa a populatiei nu face alte tipuri de asigurari , gen cele de viata , din lipsa de bani , rca ul a devenit pentru multe din ele activitatea de baza , de unde incaseaza marea majoritate a banilor , si vor sa traga cit mai mult din aceasta forma de asigurare .

  2. Nu-i de mirare ce gaselnite pot fi legiferate,sub girul unor Autoritati gen … pentru reglementarea mersului pe jos ! Nici nu ati bagat de seama ,ca de la 1 Ianuarie,a crescut pretul Kwh la energie electrica, ANRE a legiferat Taxa pe contor,abonament,crestere tarife etc, Oare guvernantii” istorici „actuali,invoca tot .. ‘greaua mostenire” co munista ??? Oare cate termocentrale,hidrocentrale,centrale nucleare au preluat la nationalizare,odiosul regim?
    Toate cele construite dupa 1950,sunt din banii prostimii!Ne-am edificat partial si am dibuit „sursa cresterii economice nemaiauzite ,de peste 3% a guvernului Chitz …Chitzu,care a speriat pana si Europa Comuna dar care s-a rasfrant negativ,la impartirea darului,voi aveti crestere,dam la cei cu pierderi…! Sursa cresterii economice,consta in cresterii pretului la energie electrica,in cepand cu Ian2020 si nu numai.in timp …ce „productia marfa vanduta si incasata a scazut,iar balanta de plati exporturi -importuri in deficit prin cresterea importurilor ! Da,prosti ne mai considerati! Sumele obtinute prin cresterea tarifului la energie(cititi va rog propriile facturi pe Ian;Febr ;Martie) sunt fabuloase,inimaginabile de-a dreptul!

Lasă un răspuns