Semn de iarnă grea pe drumurile Banatului de Munte

Se spune, mai nu, prin popor, că dacă se blochează circulația pe drumul naţional 57, dintre orașele bănățene de clisură Orşova şi Moldova Veche, va fi semn de iarnă lungă.

Zilele trecute, faptul s-a petrecut din nou, pe sectorul Șvinița al ”rivierei” bănățene a Dunării înregistrându-se noi căderi de stânci de pe versanții montani din vecinătate, ceea ce a dus la restricționarea traficului rutier pe un sens.

Intervenția lucrătorilor de la Secţia de Drumuri Naţionale Orşova a fost, nu se poate nega, relativ promptă, problema o constituie însă faptul că asemenea evenimente se petrec tot mai des, semn – spun de această dată specialiștii în construcții rutiere și nu cei în superstiții mai mult sau mai puțin populare – că pe acest sector trebuie să se execute lucrări consistente de consolidare a versanților.

De altfel, probleme cu surparea coastelor montane se înregistrează și pe alte artere rutiere ale Banatului de Munte, în această săptămână fiind periclitat, în același mod, și drumul național 57B, dintre Anina și Orșova, unde, din cauza ploilor abundente, s-a prăbuşit zidul de sprijin, iar acostamentul drumului a cedat pe o înălţime de peste un metru.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns