Semafoarele noi, un test pentru nervii timișorenilor

semafoare Timisoara 4

Până la sfârșitul acestei luni, noile semafoare montate în intersecțiile Timișoarei ar trebui să funcționeze în totalitate. Este vorba despre 44 de intersecții noi, care n-au mai văzut semafoare în toată existența lor.

Conform planificării anunțate de Primăria Timișoara, până luni ar fi trebuit să funcționeze, printre altele, semafoarele instalate în intersecțiile dintre bd. Take Ionescu și străzile Aurel Popovici, Ncu Filipescu, Dimitrie Gusti, Înfrățirii și Enric Baader.

În treacăt fie spus, deși trebuia să arate culorile roșu-galben-verde încă din 5 iulie, semaforul de la intersecția bulevardului amintit cu strada Filipescu clipea luni doar din becul galben.

Teoretic, o mașină pornită pe verde din Badea Cârțan spre Punctele Cardinale ar trebui să prindă aceeași culoare pe tot traseul, dar aceasta nu se întâmplă deocamdată. După cum explica și primarul Nicolae Robu, este nevoie de câteva luni până când sistemul va învăța ce are de făcut.

Probă de îndemânare pentru pietoni

Cum despre zile mai ușoare pentru șoferi încă nu poate fi vorba, poate măcar pietonii vor avea o viață puțin stresantă sau măcar mai sigură. Este foarte adevărat că semafoarele reduc simțitor riscul ca persoanele pedestre să fie accidentate, dar, la condițiile actuale de pe Take Ionescu, își pot rupe picioarele cu „sprijinul” drumarilor.

Operațiunea de instalare a noilor borduri de pe bulevardul cu pricina a transformat traversarea într-un sport extrem, mai ales pentru persoanele vârstnice. Pe lângă noile borduri se află adevărate cratere, greu de sărit și de cei mai sprinteni, darămite de oamenii bătrâni sau de femeile care au avut proasta inspirație să poarte pantofi cu toc. Situația poate fi întâlnită atât la intersecția cu strada Aurel Popovici, cât și la trecerea de pietoni de lângă poliția județeană.

Să fie semafoare!

Tot „mulțumită” noilor semafoare, au de pătimit și călătorii din tramvaie. De la Piața 700 și până în Piața Traian, din 50 în 50 de metri sunt montate semafoare, acestea înmulțindu-se în urma implementării proiectului de management al traficului.

Greu de înțeles este prezența acestor dispozitive la intersecția dintre străzile Proclamația de la Timișoara și Augustin Pacha, în condițiile în care tot centrul a devenit pietonal, dar poate utilitatea lor se va remarca în timp. Ceea ce uimește este instalarea unui semafor în fața magazinului Bega spre strada Griselini, care va afecta atât autovehiculele, cât și tramvaiele, în condițiile în care distanța până la prima trecere de pietoni este destul de mică.

Problemele pe care ar putea să le aducă noile instalații vor putea fi, însă, sesizate mai bine când traficul va atingecota maximă, adică la toamnă, după ce va începe școala.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Semafoarele noi, un test pentru nervii timișorenilor

  1. subscriu cu ANONIM. Las’ ca vin primar si scot si semafoarele si limita de viteze, iar pe militieni ii demit! 🙂

Lasă un răspuns