Șeful ”Horticultura”, de neatins nici cu o… floare!

Măcel făcut de oamenii primarului Timișoarei la o societate a consiliului local. Dezvăluiri uluitoare

Rămâne cum am stabilit! Andrei Drăgilă a rămas manager la ”Horticultura” Timișoara, în pofida încercărilor conducerii Primăriei Timișoara de a-l schimba din funcție. De 38 de ani în funcție de conducere, Drăgilă pare de neatins nici măcar cu o floare din serele ”Horticultura”.

Cu trei săptămâni în urmă, Drăgilă devenea subiectul unui scandal politic local, după ce a dezvăluit faptul că s-au făcut presiuni asupra sa pentru a-și da demisia. Cel care îl soma pe șeful ”Horticulura” era viceprimarul Ruben Lațcău, acesta susținând că e nevoie de un suflu proaspăt în societate:

”Fără menajamente, domnul viceprimar mi-a cerut demisia din postul de director la Societatea Horticola, spunându-mi că trebuie să aducă oameni noi în posturile de conducere. Am fost intimidat și s-au făcut presiuni asupra mea pentru a demisiona din postul pe care l-am ocupat în urma unui concurs legal. Sunt de 38 de ani în această funcție și sunt probabil cel mai longeviv director din acest sector de activitate. Societatea pe care o conduc nu a avut pierderi în nici un an de când sunt eu director, am avut rezultate excelente la fiecare bilanț și mi-am văzut de treabă, indiferent de culoarea politică a celor care au condus primăria în toți acești ani.

Nu am fost tratat în acest fel de nici un primar sau viceprimar, indiferent de partidul din care proveneau. Eu sunt un profesionist care își vede de treabă și nu face politică și nu pot să accept ca cineva să își bată joc de mine și de munca mea. Nu exista nici un motiv legal, financiar sau de altă natură pentru schimbarea mea și nu pot fi de acord ca acest lucru să se întâmple din rațiuni strict politice sau personale. Nu am de gând să mă las intimidat, dar nici nu pot trece peste această tentativă de a-mi păta munca și cariera.

Eu voi rămâne același om dedicat comunității și voi munci cu seriozitate și corectitudine, cel puțin până la expirarea mandatului de director la SC Horticola”, spunea Andrei Drăgilă în urmă cu trei săptămâni.

Ce s-a mai întâmplat de atunci? A fost schimbat consiliul de adminsitrație, însă managerul a rămas în funcție și nu există ”suspiciuni rezonabile” că ar putea fi îndepărtat. Din noul consiliu, format din șapte persoane, USR PLUS, formațiunea politică ostilă lui Drăgilă are doar trei membri, așa că va fi foarte greu să-l schimbe pe Drăgilă, de vreme ce PSD, care ar putea înclina balanța la votul din consiliul de administrație, a anunțat că-l susține pe actualul manager.

Mai mult, întrebat dacă a mai primit semnale că trebuie să se dea la o parte, Andrei Drăgilă a spus că nu au mai existat astfel de presiuni: ”Nu mi-a mai spus nimeni nimic. Îmi văd de treabă, mandatul meu se încheie în 10 decembrie 2022”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *