Șeful forţelor armate britanice: Nesiguranţa globală riscă să ducă la declanşarea unui alt război mondial

englez general

Actuala nesiguranţă globală şi îngrijorarea pe fondul crizei economice provocate de pandemia de coronavirus riscă să ducă la declanşarea unui alt război mondial, a avertizat şeful forţelor armate britanice, Nick Carter, relatează Agerpres.

Într-un interviu difuzat pentru a coincide cu Duminica Pomenirii – comemorările anuale desfăşurate în Regatul Unit în amintirea celor ucişi sau răniţi în cele două războaie mondiale şi în conflictele ulterioare – Nick Carter a atras atenţia că escaladarea tensiunilor regionale şi erori de judecată ar putea duce în cele din urmă la un conflict extins.

„Cred că trăim într-un moment în care lumea este un loc foarte nesigur şi neliniştit şi, desigur, dinamica competiţiei globale este deopotrivă o caracteristică a vieţilor noastre, şi cred că riscul real pe care îl avem cu un număr destul de mare de conflicte regionale aflate în desfăşurare în acest moment este să ne confruntăm cu o escaladare pornită dintr-o eroare de judecată”, a declarat Nick Carter, la Sky News.

Întrebat dacă se referă la faptul că există o ameninţare reală de declanşare a unui alt război mondial, Carter a răspuns: „Spun că există un risc şi trebuie să fim conştienţi de aceste riscuri”.

Carter, care a devenit şeful armatei britanice în 2018, a apreciat că este important să ni-i amintim pe cei care au pierit în războaiele precedente, ca un avertisment pentru cei care ar putea repeta greşelile trecutului.

„Dacă uităm de oroarea războiului, atunci cred că cel mai mare risc este că oamenii ar putea considera că a merge la război este un lucru rezonabil”, a avertizat el.

„Trebuie să ţinem minte că poate că istoria nu se repetă, dar are o ritmicitate, şi dacă privim în urmă la ultimul secol (şi la perioada de) dinaintea ambelor războaie mondiale, cred că nu se poate pune la îndoială faptul că a existat o escaladare care a dus la erori de judecată care au dus în cele din urmă la războaie de proporţii pe care sperăm să nu le mai vedem vreodată”, a explicat şeful forţelor armate britanice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Șeful forţelor armate britanice: Nesiguranţa globală riscă să ducă la declanşarea unui alt război mondial

  1. Romania nu are probleme in caz de razboi,oricum nu mai are nici armata,nici rezervisti,ca i-a desfiintat PSD-ul,prin initiativa lui Simonis si a Olgutei…asadar revenim la conceptia lui Ceausescu,cu razboiul intregului popor,asa ca la lupta,cetateni obisnuiti si speciali…primii cei cu salarii si pensii nesimtite impreuna cu politicienii cu initiative…Noi astialalti,facem galerie

  2. Doar un prost se poate gandi la asa ceva. Deocamdata ne preocupa pandemia. Dupa ce trece, nu mai arde nimanui de razboi. Pentru ce?

  3. ion,Ion esti neam de-a lui Bidon,s-au esti Traistaru…! Poate ca dreptate ai cand spui ca Armata Romana e totala,sublima dar lipseste cu desavarsire…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *