Şeful BioNTech: „Imunitatea dobândită în urma vaccinării cu actualele seruri este posibil să nu mai fie eficace în protecţia împotriva noilor variante”

Şeful BioNTech: "Imunitatea dobândită în urma vaccinării cu actualele seruri este posibil să nu mai fie eficace în protecţia împotriva noilor variante"

Este de aşteptat ca virusul Sars-Cov-2 să sufere mutaţii, iar imunitatea dobândită în urma vaccinării cu actualele seruri este posibil să nu mai fie eficace în protecţia împotriva noilor variante, spune omul de ştiinţă care a fondat şi dirijează BioNTech, Ugur Sahin, conform Mediafax.

Ugur Sahin a declarat că este probabil să fie nevoie de o actualizare a formulei actualului vaccin până la jumătatea anului viitor pentru a putea face faţă virusului, care suferă noi mutaţii.

Directorul executiv al BioNTech a declarat pentru Financial Times că odată cu trecerea timpului vor apărea noi mutaţii care pot ignora apărarea imună a organismului. „Anul acesta (un alt vaccin) este complet inutil. Dar până la mijlocul anului viitor ar putea fi o situaţie diferită”, a declarat Ugur Sahin.

Un parteneriat între compania germană BioNTech şi compania farmaceutică americană Pfizer a adus pe piaţă primul vaccin anti-Covid-19. Acesta a fost, de asemenea, primul vaccin bazat pe tehnologia ARN mesager care a obţinut aprobarea de reglementare a autorităţilor şi a fost cel mai bine vândut medicament din acest an.

CITEȘTE ȘI: Restricții peste restricții. Noi măsuri luate de autorități în Timișoara și în județ

„Acest virus va rămâne şi virusul se va adapta în continuare”, a adăugat Sahin: „Nu avem niciun motiv să presupunem că virusul generaţiei următoare va fi mai uşor de învins de sistemul imunitar decât generaţia existentă. Aceasta este o evoluţie continuă şi acea evoluţie tocmai a început”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns