Ședință de Guvern – Modificări privind carantinarea și izolarea suspecților de coronavirus. Orban: ”Suntem în fața unei situații de o gravitate fără precedent”

discursul

Guvernul s-a reunit în şedinţă luni. Pe ordinea de zi se află proiectul de lege care pune în acord cu recomandările Curţii Constituţionale textele normative referitoare la carantină, izolare şi internarea obligatorie. La debutul ședinței, premierul Ludovic Orban a criticat decizia CCR, despre care a spus că e ”filiala PSD” și că ”exista bază legală pentru carantinare și înainte, dar CCR ”ne-a lăsat fără instrumentul de a decide izolarea la domiciliu sau carantinarea bolnavilor, carantinarea localităților”.

CITEȘTE ȘI: S-a urcat băut la volan și a provocat un accident. Pățania unui bărbat din Timiș

”De la începutul epidemiei, orice demers al Guvernului și al autorităților implicate în lupta contra COVID a fost boicotat, îngreunat și aș spune, în multe momente, sabotat”, a acuzat premierul.

El a declarat că ne aflăm în fața unei situații fără precedent.

„Guvernul fost sabotat de atitudinea unor lideri politici, de decizii care se iau și de atitudinea unor instituții publice care s-au comportat ca niste filiale ale PSD. La fiecare lovitură dată împotriva cetățenilor români privind sănătatea, noi am avut soluții și acum iar venim cu soluții.

Amintesc că amenzile date în stare de urgență au fost anulate de CCR. Apoi, la trecerea de la stare de urgență la cea de alertă ne-am confruntat cu o nouă anulare a CCR, care ne-a obligat să dăm o lege. Dau un exemplu, pentru că în spitale nu se mai poate dispune detașarea, sunt spitale care nu mai au medici pe ATI.

Suntem în situații în care trebuie să mutăm pacienți cu elicopterul că nu mai sunt medici care să aibă grijă de ei. Sunt președinți de consilii județene care se opun și detașării medicilor care vor să plece.

Voi solicita Parlamentului să adopte în regim de urgență, astfel încât cât mai repede posibil să restituim baza legală, în urma deciziei CCR, ca să ne permitem să combatem eficient și să avem la dispoziție toate instrumentele pe care le au toate celelalte țări. Eu nu știu ca în vreo țară europeană sau în vreo țară afectată de epidemie să se întâmple ce s-a întâmplat în România.

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns