Sechestru pe mai multe clădiri şi terenuri în dosarul lui Gabriel Oprea

Procurorii anticorupţie au anunţat că au pus sechestru pe mai multe clădiri şi terenuri situate în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, care aparţin lui Gabriel Oprea, Nicolae Gheorghe şi Gabriel- Nicolae Pavel, toţi cercetaţi în legătură cu achizţii ilegale făcute de DIPI.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au instituit măsura sechestrului asigurător, asupra mai multor clădiri şi terenuri situate în municipiul Bucureşti, respectiv judeţul Ilfov şi Giurgiu ce aparţin inculpaţilor Oprea Gabriel, Nicolae Gheorghe şi Pavel Gabriel-Nicolae, până la concurenţa sumei de 410.000 lei”, arată DNA într-un comunicat de presă.

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost chemat de procurori la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă sechestrul pus pe bunurile sale, pentru recuperarea prejudiciului din dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Procurorii susţin că “la data de 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, în calitate de ministru de Interne şi ordonator de credite, cu ajutorul suspecţilor Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi Pavel Gabriel-Nicolae, şef al serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliţie şi a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor”.

DNA precizează că în perioada 21 august – octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosinţa exclusivă a autoturismului Audi A8.

Conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie, achiziţionarea autoturismului s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale care limitează astfel de investiţii din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situaţii legate de folosirea lor în activităţi de urmărire penală a infracţiunilor de corupţie.

Ca urmare a încălcării atribuţiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei, mai susţin procurorii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns